Viorica Dăncilă, vizită la Varna: Există teme importante. Suntem interesați

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Varna, că Guvernul român îşi doreşte să atragă cât mai mulţi investitori din Israel şi să fructifice potenţialul existent în domeniul economic între cele două state.

"În ceea ce priveşte cooperarea României cu Israelul, suntem interesaţi să fructificăm la maximum potenţialul existent în domeniul economic şi ne dorim să atragem în viitor cât mai mulţi investitori din Israel în România. Un bun exemplu de cooperare cu Statul Israel, care va ajuta la valorificarea acestui potenţial, sunt negocierile avansate privind parteneriatul în domeniul noilor tehnologii, menit să stimuleze interesul reciproc al comunităţii de afaceri din cele două ţări", a afirmat premierul Dăncilă în cadrul unei declaraţii de presă comune cu preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, şi premierii bulgar, Boiko Borisov, grec, Alexis Tsipras, şi israelian, Benjamin Netanyahu, care a fost transmisă pe pagina de Facebook a Guvernului român.

Totodată, Dăncilă l-a felicitat pe premierul bulgar pentru că l-a invitat la discuţiile prilejuite de reuniunea cvadrilaterală Bulgaria-România-Serbia-Grecia de la Varna şi pe prim-ministrul israelian.

Teme discutate cu Premierul israelian

"Există teme importante pe care le putem discuta împreună cu prim-ministrul israelian, cum ar fi cooperarea în domeniul energiei, lupta împotriva terorismului, a criminalităţii cibernetice, precum şi susţinerea de către Israel a unor proiecte de conectivitate regională (...) Unul din subiectele discutate a fost, de asemenea, dezbaterea actuală privind viitorul Uniunii Europene, un proces care va fi o temă centrală pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Astfel, reuniunea de astăzi a oferit un bun prilej de a reconfirma sprijinul nostru comun pentru consolidarea Uniunii, pentru consolidarea relaţiilor şi a Parteneriatului strategic între România şi Israel de o manieră care să întărească unitatea, solidaritatea şi coeziunea la nivel european", a precizat Dăncilă.

România - Grecia, relații bilaterale

Pe de altă parte, Dăncilă s-a referit şi la relaţiile bilaterale ale României cu Grecia, precizând că este necesară consolidarea tendinţei ascendente în cadrul schimburilor comerciale.

"Grecia este un partener cheie pentru România în regiune. Dorim să impulsionăm în continuare dialogul şi cooperarea noastră în plan bilateral, regional şi european. Astfel, discuţiile de astăzi cu prim-ministrul Alexis Tsipras au evidenţiat încă o dată că avem opinii convergente pe subiecte majore ale agendei europene, precum şi din perspectiva provocărilor regionale. Din perspectiva relaţiilor economice bilaterale, am exprimat interesul pentru consolidarea tendinţei ascendente în cadrul schimburilor comerciale şi am subliniat faptul că amplificarea şi diversificarea cooperării sectoriale rămân subiecte cheie ale agendei bilaterale, având drept factori catalizatori acţiunile de cooperare economică, dar şi proiectele de investiţii", a afirmat Dăncilă.

Totodată, ea a arătat că a transmis omologului grec aprecierea "pentru sprijinul constant acordat de autorităţile elene comunităţii române din Grecia, care numără peste 55.000 de membri", precizând că mediul asociativ românesc din respectiva ţară este unul extrem de dinamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel