Viorica Dăncilă, replică pentru Băsescu: Să vă documentați

Rodica Mitu / 27 iun 2018 / 17:47 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, premierul României, a avut o replică pentru Traian Băsescu după discursul acestuia din plen.

Ce declarase Traian Băsescu

 "Începând de la 1 iulie, România intră în trio. Trio la nivelul UE înseamnă că premierul României, alături de cancelarul Austriei, premierul Bulgariei vor stabili principalele linii strategice pentru următoarele 18 luni în UE. Întrebare: credeţi că doamna Dăncilă va putea să stea alături de cancelarul austriac şi să discute problema Brexit? (...) Şi vine altă problemă – dacă de la 1 iulie doamna Dăncilă intră în scenă, de la 1 ianuarie intră tot Guvernul în scena UE", a spus Traian Băsescu.

Viorica Dăncilă, replică

"Domnule Băsescu, nu suntem în trio-ul cu Austria, ci în cel cu Finlanda și Croația, așa că vă rog să vă documentați. Mai mult, la Consiliul European ne reprezintă președintele României, să înțeleg că nu aveți încredere în domnul Iohannis?", a spus premierul Viorica Dăncilă.

"Credeam că ați învățat că pentru a ajunge la guvernare aveți nevoie de voturile românilor, și nu de țipete. România nu se poate guverna cu glumițe, noi schimbăm România în bine în fiecare zi", a mai spus Viorica Dăncilă.

Ulterior, Traian Băsescu a mai spus câteva cuvinte: "«România este reprezentată la Consiliul UE de preşedinte». Greşit, doamna premier, preşedintele ne reprezintă în Consiliul European, iar în Consiliul UE ne reprezintă Guvernul".

Vezi și: Traian Băsescu, ironii pentru trei miniștri în plen. Cum l-a numit pe PontaTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26