Viorica Dăncilă, primele declarații, după anunțul lui Iohannis: Își aduce singur laude. Este revoltător!

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a făcut declaraţii, după decizia anunțată de Klaus Iohannis, în această seară.

"Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul dat de candidatul la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis, care nu și-a înțeles rolul constituțional nici după cinci ani de când ocupă această funcție. Atitudinea lui Iohannis nu este suprinzătoare, de 2 ani și jumătate se folosește de funcția pe care o deține pentru a bloca activitatea acestui Guvern.

Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituțională de mediator între partide politice cu cea de sabotaj. Nu a înțeles câtă nevoie este de stabilitatea instituțiilor statului care trebuie să funcționeze. Este un comportament la fel de imatur ca cel al domnului Călin Popescu Tăriceanu: unul abandonează guvernarea, celălalt o sabotează.

Noi ne vom continua activitatea, vom merge în Parlament și spun acest lucru nu pentru că ne ținem de scaune, așa cum susțin unii, ci pentru că avem responsabiltatea de a duce guvernarea până la capăt. Mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară. Nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă", a declarat Viorica Dăncilă.

"Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis"

"Domnul Iohannis își aduce singur laude și ne garantează că România este o țară stabilă, dar o blochează singur. Avem un preşedinte care a reuşit contraperformanţa de a bloca Guvernul, refuzând miniştrii după bunul plac. Vă amintesc de președinția Consiliului European care a debutat cu criticile lui și s-a încheiat cu aprecierea statelor membre și nu numai. Dacă el consideră că acest Guvern a eșuat pentru că a crescut pensiile și salariile și a generat una dintre cele mai mari creșteri economice din UE, înseamnă că un guvern de succes este ceea ce ne propune Opoziția pe care el o încurajează: tăieri de pensii și salarii, renunțarea la dreptul de proprietarte și conviețuirea în grupuri. Aceasta este viziunea președintelui pentru un guvern de succes.

Este revoltător că folosește expresia "Guvern corupt". Îl somez pe candidatul Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează imaginii României. În ceea ce mă privește, nu există nici o urmă de corupție. Dl. Iohannis îşi vinde sloganul, însă, în realitate, nu îşi doreşte un guvern normal, un parlament normal şi nici o societate normală. Nu voi accepta niciodată ca votul românilor să fie discreditat. 

"Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu"

Acest guvern pe care îl consideră incompetent, este același guvern lăudat de președintele Trump pentru performanțele economice, același guvern lăudat de statele europene, același guvern care a crescut veniturile românilor și a făcut investiții în aproape toate comunitățile locale. A obținut încrederea cetățenilor prin votul din 2016, pentru că acel vot a dat susținerea de astăzi.

Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, minciunile lui Ponta, plângerile penale ale lui Orban, atacurile lui Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă bat cu acești bărbați de stat care nu au înțeles că lupta politică este pe proiecte, nu pe cine strigă mai tare. Dacă toți se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu trebuie să am de partea mea românii și femeile, care vor echilibru, consens și oameni responsabili în funcțiile de conducere. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat nicio măsură împotriva lor", a mai declarat Viorica Dăncilă.

________________________________________________________________________________

Viorica Dăncilă urmează să facă declaraţii, după ce Klaus Iohannis a anunţat că respinge propunerile trimise de aceasta.

DCNEWS va transmite LIVE declarațiile premierului României, Viorica Dăncilă, de la ora 20:30.

Vezi și: Klaus Iohannis, primele declarații după ce s-a rupt coaliția de guvernare: O guvernare haotică și coruptă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel