Viorica Dăncilă, plângere penală pe numele lui Klaus Iohannis. Ce spune Chirieac

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Bogdan Chirieac a comentat informaţia potrivit căreia Viorica Dăncilă îl va acţiona în instanţă pe preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că gestul este unul strict politic şi că este menit să salveze imaginea României. 

„Nu poţi să numeşti Guvernul ţării tale corupt. Poate că sunt oameni corupţi, poate că în agenţiile care ţin de guvern sunt oameni corupţi, dar nu poţi să spui că întregul Guvern este corupt. Aici chiar nu este cazul, poate doar în ţări din Africa să mai fie aşa. Doamna Dăncilă trebuie să facă lucrul ăsta, acţiunea asta în instanţă, pentru a salva imaginea României. În plus, dacă vreţi omeneşte vorbind, premierul Dăncilă nu este acuzat că a luat ceva case cu japca, ştiţi? Alţii din politică, de la foarte vârf, au hotărâri judecătoreşti definitive prin care au trebuit să dea casele înapoi, apropo de corupţie. Deci este un gest politic absolut necesar din partea doamnei Dăncilă", a menţionat analistul politic, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Plângerea, fără efecte, dar necesară 

„Nu există un efect real, dar nici nu se urmăreşte asta. Nu asta e soluţia, să te duci prin tribunale. Plângerea ajunge la procuror, dar pentru că preşedintele Iohannis are imunitate, ea va fi clasată. Gestul ca atare este important şi necesar, fiindcă preşedintele este aceeaşi persoană care a spus în noiembrie anul trecut că România nu este pregătită să acopere şase luni de preşedinţie rotativă a Consiliului UE, după care nu a avut nicio jenă să primească laude de la Juncker. Apoi s-a dus la Donald Trump şi i-a spus că economia României este în creştere sustenabilă, după care a venit la Bucureşti şi a spus că este un dezastru economic în România. Acum vine şi spune că este un Guvern corupt. Ce înseamnă asta? Poate că vreun lider de la, nu ştiu, Olt, o fi corupt. Să vedem, de unde ştie că este Guvernul corupt? Vă daţi seama că, dacă acum se întâmplă ceva, cum se va spune că instituţiile statului sunt la degetul mic al preşedintelui? Că doar Băsescu nu se putea abţine. Cum ieşea, spunea ceva, inventa ceva, şi hop, la şase dimineaţa apărea DNA-ul doamnei Kovesi", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Întrebat dacă Klaus Iohannis a prins Guvernul în offside cu decizia de respingere a propunerilor pentru posturile vacante din Guvern, Bogdan Chirieac a anunţat că o astfel de decizie are rolul de a pune ţara în genunchi. 

„Nu aşa se asigură bunul mers al conducerii unei ţări. Chiar dacă majoritatea parlamentară este fragilă. Ăsta e sistemul în ţara noastră, dar nu pui beţe în roate Guvernului, indiferent de coloratura politică. E o situaţie neprevăzută de Constituţie. Premierul se duce sau nu în Parlament, cere sau nu vot de încredere, cui foloseşte ca o administraţie şi aşa puţin performantă, pentru că administraţia din România nu şi-a înţeles menirea, să fie blocată din punct de vedere al deciziei politice? E un gest politicianist, eminamente electoral, menit să pună o ţară întreagă în genunchi. După ce se vor plictisi şase luni, un an, să înjure PSD-ul, se vor întreba ce caută ei acolo!", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel