PSD, blocaj la Tribunal. Viorica Dăncilă nu este președintele PSD, ce se întâmplă cu prezidențialele

Florin Răvdan / 08 aug 2019 / 13:32 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

PSD este zdruncinat din temelii de lipsa unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Deşi aleasă să conducă partidul, Viorica Dăncilă nu este în mod oficial preşedintele PSD, ci doar interimar. 

La ultimul congres al Partidului Social Democrat au fost votate mai multe modificări ale statului PSD, modificări în baza cărora Viorica Dăncilă a fost aleasă să conducă partidul. 

Numai că statutul nu a fost încă aprobat de Tribunalul Bucureşti, anunţă Antena 3, ba dimpotrivă. Termenul din 22 iulie a fost amânat pentru ziua de astăzi, când judecătorii au cerut acte suplimentare de la PSD. Astfel, social democraţii sunt încă în aşteptarea deciziei, motiv pentru care Viorica Dăncilă este în continuare preşedinte interimar al PSD. 

Consecinţe pentru social democraţi 

 

PSD a amânat congresul extraordinar în care Viorica Dăncilă trebuia să fie desemnată prezidenţiabilul partidului. Motivul invocat a fost drama de la Caracal, dar şi lipsa statutului ar putea să stea în spatele acestei decizii. Legea prevede, însă, ca prezidenţiabilul unui partid să aibă un act doveditor care să fie rezultatul unei decizii dintr-un for statutar. În lipsa unui congres, PSD nu poate intra în alegeri dacă Tribunalul Bucureşti  nu va da o decizie favorabilă social democraţilor, mai transmite Antena 3. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26