Viorica Dăncilă nu a fost invitată la Summit-ul liderilor UE de la Sibiu: “Tocmai cei care au muncit nu au fost invitaţi!”

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

România exercită de la începutul acestui an, pentru prima dată, timp de șase luni, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, momentul cel mai important fiind reprezentat de Summit-ul informal al șefilor de stat și de guvern de la Sibiu din 9 mai.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat vineri că nu a primit încă o invitație pentru a participa la summitul UE de la Sibiu, din 9 mai, informează Antena 3.

Deși Președinția rotativă a Consiliului UE reprezintă un succes, guvernul și ministerele de resort având o contribuție importantă, președintele Iohannis nu a transmis invitații, până în acest moment, reprezentanților Guvernului.

Poziția premierului Viorica Dăncilă

"Dacă va exista o invitație, cu siguranță voi merge, dar o invitație la summit, cu toți liderii, pentru că aici este o contradicție: Guvernul României a fost cel care a asigurat organizarea Summitului din punct de vedere financiar, președintele Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene este premierul, toți miniștrii asigură președinția la Consilii. Toate rezultatele, 90 de dosare legislative puse pe masă și încheiate arată o muncă titanică din partea Guvernului și mi se pare, totuși, nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri din partea să nu fie invitați la summit", a afirmat Viorica Dăncilă.

De asemenea, Viorica Dăncilă a amintit că președintele Klaus Iohannis a fost invitat la ceremonia de la Ateneul Român dedicată preluării oficiale a Preşedinţiei rotative de către România.

"Indiferent de lupta politică, indiferent de apropierea alegerilor europarlamentare, pentru țară, pentru România noi trebuie să dăm un alt mesaj, un mesaj pe care-l dăm pentru celelalte state membre, pentru că vorbim de un Summit care se desfăşoară pe perioada Preşedinţiei. Nu ştiu dacă prea curând vom mai avea această ocazie şi cred că ar trebui să lăsăm ura, dezbinarea și să încercăm să ne unim forţele pentru a da un mesaj foarte puternic pentru România şi pentru români", a completat premierul Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel