EXCLUSIV  Viorica Dăncilă, la "Ora prim-ministrului". Borza dezvăluie detaliul care a trecut neobservat

Viorica Dăncilă a participat, marţi, la "Ora prim-ministrului", în Camera Deputaţilor. În acest context, deputatul independent Remus Borza a făcut o observație ce a trecut neobservată în presă și nu numai.

Propunerea ca Viorica Dăncilă să vină în plenul Camerei Deputaţilor a fost făcută de grupul parlamentar al PNL, tema dezbaterii fiind "Premierul României, Viorica Dăncilă, trebuie să le explice românilor unde sunt banii din creşterea economică".

"Parlamentarii PNL au băgat-o în ședință pe Viorica Dăncilă. Momentul s-a consumat marți. Ce pot să spun în câteva cuvinte? Foarte multă demagogie și foarte mult populism, dar, din păcate, în ambele tabere", a spus Remus Borza.

Observație cheie

În contextul dezbaterii din Camera Deputaților, deputatul a făcut o observație cheie. "Există o cutumă în Parlament, și anume ca, o dată pe lună, premierul să se prezinte în fața deputaților pentru a răspunde, fie la modul general, despre mersul economiei, fie punctual, pe o anumită problematică la interpelările deputaților. De fiecare dată, primul-ministru venea singur. De data aceasta, contrar cutumei, premierul nu a venit cu mâna goală. Cu foarte multe promisiuni și cu toți cei 28 de membri ai Cabinetului. Doar la o moțiune de cenzură împotriva Guvernului se prezintă in corpore toți membrii Executivului. Să fie oare o premoniție a premierului? E o vorbă în popor: de ce fugi, nu scapi", a spus deputatul.

"Avem o explicație pentru desantul Guvernului în Parlament?", întreabă Remus Borza, oferind și câteva variante de răspuns. "Sigur, poate fi interpretată ca o formă de respect a Executivului față de Parlament. Deși, mă îndoiesc. Sau, mai degrabă, ca o slăbiciune sau vulnerabilitate a premierului, din perspectiva unor întrebări încuietoare adresate de reprezentanții opoziției și la care doamna Dăncilă să nu fi avut răspunsuri. Într-adevăr, au fost întrebări punctuale, sectoriale, ce vizau absorbția fondurilor europene, fiscalitate, Legea salarizării, sănătate etc.

Miniștrii vizați de întrebări nu pripideau cu scrisul bilețelelor. Am văzut cum se plimbau hârtiile de la miniștrii spre premier. Și nu spun că e rău. Prin această stratagemă, premierul a avut informații în timp real de la miniștrii de resort și a putut să răspundă corect tuturor observațiilor reprezentanților opoziției", a spus Remus Borza.

"Toți pentru unul"

Deputatul a precizat că a fost o surpriză prezența in corpore a întregului Guvern: "Prezența tuturor membrilor Cabinetului, alături de premier, în plenul Camerei Deputaților poate fi interpretată și ca un gest de solidaritate. Mesajul poate fi de genul: uniți în jurul premierului, toți pentru unul, unul pentru toți. Această solidaritate e de bun augur, dacă e să ne raportăm la precedentele Guverne, Grindeanu și Tudose, caracterizate de existența mai multor facțiuni și grupări în cadrul Executivului, care au condus, în final, la căderea ambelor Cabinete", a spus Remus Borza.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel