Viorica Dăncilă: ”Klaus Iohannis va plăti”. Ion Cristoiu: ”Aici a fost jocul incorect al CCR. Dacă făcea asta, scăpa Dragnea”

Roxana Neagu / 19 iul 2019 / 18:38 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a avut o reacție, întrebată fiind, în urma deciziei de joi a CCR. Jurnalistul Ion Cristoiu nu pare a fi de acord, atrăgând atenția și asupra jocului de la Curtea Constituțională. 

Viorica Dăncilă a fost întrebată despre decizia CCR. Judecătorii au decis în unanimitate că partea cu privire la amnistia și grațierea faptelor de corupție, din proiectul de punere în aplicare a rezultatului referendumului, este neconstituțional, încălcând drepturile fundamentale. 

”Iohannis va plăti politic”

 

”Vom aștepta motivarea Curții Constituționale pentru a vorbi despre următorii pași pe care trebuie să-i facem. Este clar că președintele Klaus Iohannis trebuie să-și asume această decizie care, iată, nu este constituțională, Curtea Constituțională a spus deja acest lucru. Cred că așa cum fiecare dintre noi plătim pentru deciziile pe care le luăm, cred că și președintele Klaus Iohannis va plăti politic, cel puțin, pentru această decizie” a spus Viorica Dăncilă. 

”Jocul incorect al CCR”

 

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat, la Antena 3: ”Nu e corect ce spune doamna Dăncilă, normal era, și aici ar trebui să revizuim legea sau Constituția, ca întrebarea să fie supusă controlului constituțional. Decizia Curții nu vizează întrebarea, ci posibilitatea unui referendum de revizuire a Constituției în acest sens. Din punct de vedere politic, Klaus Iohannis a pus o întrebare. Aici a fost jocul incorect al CCR. Normal era să spună întrebarea controlului de constituționalitate”. 

”Dacă făcea asta, scăpa Dragnea”

 

După ce Cătălina Porumbel i-a atras atenția că ”CCR spune că nu trebuia să aibă acest control”, Ion Cristoiu a răspuns: ”Nu, că dacă făcea asta, știți ce se întâmpla? Scăpa Dragnea. Ați înțeles? Ați văzut cum dau ei decizii după”. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26