Bogdan Chirieac: Iohannis, fără bilă neagră de la electorat, după decizia CCR. Birchall RĂMÂNE MINISTRU

Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat după ce premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat din nou pe Klaus Iohannis că încalcă Constituţia şi că este sursa blocajelor instituţionale din ultimii doi ani. 

"Replica doamnei Dăncilă a fost corectă şi în conformitate cu realitatea scriptică a minutei editată de CCR. Într-adevăr, în ultimii doi ani preşedintele are nenumărate încălcări ale Constituţiei. Ştiţi foarte bine de momentul în care a refuzat să o demită pe doamna Kovesi, la cererea expresă a onorabilei Curţi, şi multe altele. Dar nu cred că electoratul domnului Iohannis va fi deranjat. Deşi acolo toată lumea este cu statul de drept în gură toată ziua, când cineva de la dânşii încalcă Constituţia, nu primeşte nicio bilă neagră. Deci, după decizia CCR, domnul Iohannis nu va face nimic. După mintea mea, în minută scrie de îndată. Ce să înţelegem? Imediat, nu? Eu ştiu, 5 minute, 10 minute, o oră, că na, poate vine de la Sibiu. Dar de îndată semnezi. Nu va semna", a spus Bogdan Chirieac. 

Ana Birchall, motiv de dispută în PSD

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a fost aspru criticată după şedinţa CSM, în care a fost acuzată că lucrează după o foaie de parcurs făcută din exterior. Analistul Bogdan Chirieac a menţionat, însă, că aceasta va fi păstrată în funcţie şi pe mai departe, indiferent de numele premierului. 

"După cum a fost pusă întrebarea în CSM, doamna Birchall nu a răspuns la întrebare, care era 'cine v-a împuternicit să faceţi foaia de parcurs?'. Dar dincolo de asta, eu cred că dânsa va continua să fie ministru al Justiţiei. Şi după cum am văzut reacţiile din SUA, cred că va fi un ministru transguvernamental. Şi dacă se schimbă Guvernul şi vine dl Orban premier, la Justiţie va fi tot Ana Birchall. Situaţia asta a fost şi cu Cătălin Predoiu", a mai declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel