Urmărește emisiunea live


Viorica Dăncilă, întâlniri importante în SUA. Cu cine s-a văzut premierul

Premierul Viorica Dăncilă a avut o serie de întâlniri importante în Statele Unite ale Americii joi, întâlniri în urma cărora s-a reafirmat importanţa parteneriatului strategic cu SUA. 

"Am avut ieri o serie de întrevederi cu Ronald Lauder, Președintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Șef al oraşului New-York, precum și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc, în cadrul cărora am evidențiat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și am reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței.

Guvernul României va continua acțiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului și a combaterii negaționismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului. Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenția Guvernului României și a reprezentat o direcție prioritară a Președinției române a Consiliului UE 2019.

Mulțumesc organizațiilor evreiești pentru susținerea acestor proiecte și îmi doresc ca de același sprijin să beneficieze candidatura României la OCDE și liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetățenii români, două obiective de interes deosebit pentru Guvernul României", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel