Viorica Dăncilă, despre trădarea din PSD. Cine ar fi trebuit să mai facă un pas în spate

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Fostul premier Viorica Dăncilă a dat cărțile pe față despre alegerile prezidențiale, la rece. 

”Cineva trebuia să-și asume. Cred că liderul partidului trebuia să-și asume pierderea alegerilor prezidențiale. În mod normal, ar fi trebuit să fie o asumare și a liderilor organizaților PSD care au obținut rezultate slabe. Poate trebuia să facem întâi o analiză, poate trebuia să stabilim un Congres.

Noaptea cuțitelor lungi

Nu știam atunci pașii pe care trebuie să-i facem. Mulți au văzut acest lucru ca o îndepărtare imediată, ca o decapitare, ca o noapte a cuțitelor lungi. Eu cred că de aceea am spus atunci că încă nu-mi dau demisia, ca să elimin bănuielile.

Condițiile de la alegeri

Aș vrea să fac câteva precizări, n-am să vorbesc de la modul în care am preluat partidul. Indiferent de procent sau de relațile interne (dezbinare), președintele trebuie să-și asume să țină un partid unit. Eu am luat partidul într-o perioadă foarte grea, nu știu dacă am reușit să comunic destul de bine, dar am ținut partidul unit într-o perioadă foarte dificilă și am candidat la alegerile prezidențiale, e adevărat că e cel mai mic scor obținut de un candidat PSD, dar trebuie să vedem și condițiile. În 2014, Victor Ponta era premier în funcție - Klaus Iohannis era primar, era candidat. În 2019, Viorica Dăncilă nu mai era premier, au fost colegi care au trădat și au plecat la alte partide, am pierdut guvernarea, nu aveam nicio pârghie, am fost un simplu candidat împotriva președintelui în funcție. Erau șase partide contra unui singur partid, PSD.

Scor câștigător

Am făcut o campanie, poate n-am dormit mai mult de trei ore pe noapte, am spus lucruri care acum s-au adeverit. Am obținut un scor, dacă ne uităm la numărul de voturi, sunt voturile avute la alegerile din 2016. Dacă putem să le conservăm, putem câștiga nu numai localele, ci și parlamentarele. De aceea spun că e foarte mare nevoie de înțelegere, de înțelepciune, de lucru în echipă” a afirmat Viorica Dăncilă, pentru Mediafax. 

Fostul premier a mai spus că și-a dat seama că va pierde alegerile, duminică, în momentul în care a văzut votul din diaspora. Totuși, mărturisește că a sperat să aibă un scor apropiat de al lui Klaus Iohannis. Întrebată de ce s-a închis în casă, ea a afirmat că a analizat fiecare posibilitate. Totodată, Viorica Dăncilă mai consideră că nu a fost inițiativa lui Marcel Ciolacu de a prelua puterea, considerând că probabil au fost discuții înainte de alegeri, care luau în calcul această variantă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel