Viorica Dăncilă, despre numirea miniştrilor interimari: Nu aștept un răspuns de la Iohannis. Aștept să respecte decizia CCR

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că nu așteaptă un răspuns de la președintele Klaus Iohannis cu privire la propunerile de miniștri interimari, ci așteaptă ca șeful statului să respecte decizia CCR.

„Nu aștept un răspuns de la domnul președinte Klaus Iohannis. Eu aștept ca domnul președinte Klaus Iohannis să fie un exemplu pentru toți românii și să pună în aplicare deciziile CCR”, a declarat Viorica Dăncilă, la Romexpo, unde a participat la ”Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, vineri, președintelui Klaus Iohannis, noile propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiție, Gabriel Leș la Interne, Nicolae Hurduc la Educație și Eugen Teodorovici vicepremier pe probleme economice, au afirmat surse din partid, pentru Mediafax.

Ce a transmis Klaus Iohannis

În replică, Klaus Iohannis a transmis, vineri, că premierul Viorica Dăncilă îi cere să încalce Legea fundamentală, solicitând numirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educației. Șeful statului precizează că durata maximă de interimat e de 45 de zile, iar Daniel Breaz a exercitat această funcție.

În total, Klaus Iohannis trebuie să dea un răspuns cu privire la șapte propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiție, Gabriel Leș la interne, Nicolae Hurduc la Educație, Eugen Teodorovici la probleme economice, Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea la relația cu Parlamentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel