Viorica Dăncilă despre aderarea la OCDE: România este pregătită

Dăncilă
Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre începerea negocierilor de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi o întrevedere cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Angel Gurria, prilej cu care a subliniat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare, informează un comunicat transnis de Guvern.

Întrevederea, care a avut loc cu ocazia vizitei de lucru a premierului Dăncilă în SUA, a prilejuit discutarea perspectivelor consolidării relaţiilor dintre România şi OCDE, pe fondul stadiului avansat al candidaturii României la organizaţie.

Potrivit sursei citate, premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de secretarul general candidaturii ţării noastre şi a exprimat speranţa pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.

Creşterea bunăstării cetăţenilor


"Şeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE - susţinut de întreaga clasă politică şi de toţi actorii relevanţi din societatea românească - şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare. În acest context, demnitarul român a subliniat evoluţiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului şi participarea activă a instituţiilor din ţara noastră la activităţile, proiectele şi programele structurilor OCDE, precum şi la iniţiativele regionale şi globale ale Organizaţiei", se arată în comunicat.

Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creşterii bunăstării cetăţenilor şi va fi în beneficiul companiilor care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, a adăugat prim-ministrul Dăncilă.

Secretarul general Angel Gurria a evidenţiat meritele candidaturii ţării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România şi OCDE, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitaţia de aderare, precizează sursa amintită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel