Viorica Dăncilă despre aderarea la OCDE: România este pregătită

Dăncilă
Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre începerea negocierilor de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi o întrevedere cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Angel Gurria, prilej cu care a subliniat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare, informează un comunicat transnis de Guvern.

Întrevederea, care a avut loc cu ocazia vizitei de lucru a premierului Dăncilă în SUA, a prilejuit discutarea perspectivelor consolidării relaţiilor dintre România şi OCDE, pe fondul stadiului avansat al candidaturii României la organizaţie.

Potrivit sursei citate, premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de secretarul general candidaturii ţării noastre şi a exprimat speranţa pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.

Creşterea bunăstării cetăţenilor


"Şeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE - susţinut de întreaga clasă politică şi de toţi actorii relevanţi din societatea românească - şi este pregătită să înceapă negocierile de aderare. În acest context, demnitarul român a subliniat evoluţiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului şi participarea activă a instituţiilor din ţara noastră la activităţile, proiectele şi programele structurilor OCDE, precum şi la iniţiativele regionale şi globale ale Organizaţiei", se arată în comunicat.

Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creşterii bunăstării cetăţenilor şi va fi în beneficiul companiilor care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, a adăugat prim-ministrul Dăncilă.

Secretarul general Angel Gurria a evidenţiat meritele candidaturii ţării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România şi OCDE, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitaţia de aderare, precizează sursa amintită.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28