Viorica Dăncilă, declaraţii la sediul PSD. LIVE TEXT

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, face, joi seara, noi declaraţii de presă.

Viorica Dăncilă - candidatul PSD la alegerile prezidenţiale susţine, joi seara, de la ora 19.00, o declaraţie de presă la sediul central al Partidului Social Democrat. DC News va transmit atât în cadrul acestui articol cât şi în materiale separate principalele declaraţii ale Vioricăi Dăncilă. 

Live text declaraţii Viorica Dăncilă: 

- L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan ameninţându-mă cu procurorii.

- Ce să înţeleg? Că aşa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta în 2014 şi lui Dan Barna care spera să ajungă în turul doi, acelaşi lucru să i se întâmple şi Vioricăi Dăncilă?

- La 30 de ani de la căderea comunismului vedem un preşedinte dictator care vrea să aibă puterea.

- Eu nu am o problemă de a discuta cu procurorii. Nu am absolut nimic de ascuns.

- Dacă nu doreşte să vină la o dezbatere, atunci îşi trimite mesagerii ca să ameninţe cotracandidaţii cu dosare penale şi să ameninţe cu procurorii.

- Candidatul Iohannis trebuie să vină şi să dea explicaţii de ce a venit cu asemenea ameninţări. E un lucru fără precedent.

- Vor să-şi ascundă neputinţa, faptul că nu au soluţii, vor să ascundă adevărul că nu au venit cu un program de guvernare ci vor să vină cu o politică de austeritate. Românii vor oameni capabili să găsească soluţii.

- Am redus datoria externă a României la 35% din PIB. Ne-am încadrat în ţinta de deficit. Am crescut pensii şi salarii şi ne-am încadrat în toate ţintele europene. 

- Nu am văzut nimic din programul lor de guvernare care să fie în favoarea românilor. E clar că vin cu o politică de austeritate şi vin să se justifice într-un fel.

- Îi doresc mult succes doamnei Vălean (comisar european). Chiar dacă aici avem dispute politice, cred că în afara graniţelor trebuie să avem o abordare comună. Nu o să fac ce au făcut Rareş Bogdan sau Iohannis. Dacă voiam să fac acest lucru, puteam să-l fac. Un preşedinte care încalcă Constituţia României nu cred că e un preşedinte dorit în UE. Dar eu prefer să mă bat cu el aici în România, dar nu am să merg la Bruxelles şi să spun ce a făcut preşedintele României, pentru că ar fi în defavoarea românilor.

- Legat de poza cu presupusa cască pe care a avut-o Iohannis la conferinţa de presă: Nu cred că domnul Iohannis a purtat acea cască în ureche dar văd că aceeaşi ştire a fost lansată şi despre mine. Doamna Firea a preluat-o de pe Facebook dar a şters-o.

- Preşedintele m-a jignit de foarte multe ori, a dezinformat de foarte multe ori. 

- Despre declaraţiile Anei Birchall: Văd discursul său ca şi cum ar face parte din staff-ul de campanie al domnului Iohannis. Ea e membru al Parlamentului României. A votat anumite legi în Parlament. Eu nu sunt parlamentar. Nu ştiu ce vrea, poate să justifice modul în care a acţionat.

- Cum se explică că la 30 de ani de la căderea comunismului avem un preşedinte antieuropean, dictator, care spune că cea mai mare realizare e schimbarea unui guvern. Conform Constituţiei, preşedintele nu are voie să se implice în schimbarea unul guvern. Are un discurs extremist, spune 'să scăpăm de PSD-işti'. Dacă în 5 ani principalul obiectiv a fost să dărâme un guvern, înseamnă că ne întoarcem în comunism. Trebuia să facă referire la Schengen, la eliminarea vizelor cu SUA, la modul în care a susţinut România în Consiliul European. 

- Cea mai mare realizare a lui e că ne trimite afară din ţară pe cei care nu suntem de acord cu deciziile sale.

- L-aş întreba pe domnul Iohannis de ce îi urăşte pe oameni. De ce fuge şi sfidează oamenii? De ce se implică în justiţie? De ce vorbeşte despre corupţie când dânsul a avut dosare legate de corupţie? Cred că ar fi foarte multe întrebări şi de aceea domnul preşedinte se ascunde în spatele unor declaraţii, acuze. Avem această datorie din respect pentru români. 

- Îmi doresc ca dosarul "10 august" să fie elucidat cât mai repede iar românii să afle adevărul. Cred că cei care au greşit trebuie să plătească. 

- Nu am ce să le spun anchetatorilor legat de 10 august. Am fost informată. În perioada respectivă eram în concediu, singurul meu concediu din perioada de premier, concediu pe care mi l-a contestat la CCR. Nu am nimic să-mi reproşez. Nu am niciun amestec în acest dosar. Ceea ce vor spune procurorii este baza de la care trebuie să plecăm. Eu cred că ţinta principală că a apărut acum 10 august este contracandidatul pe care vor să-l cheme în faţa procurorilor. 

- Am intrat în PSD în 1996, înaintea domnului Dragnea. Eu îmi asum istoria partidului. Fiecare lider a avut lucruri bune şi lucruri mai puţin bune. 

- Cred că trebuie să ne asumăm mandatul, fiecare aşa cum a fost. Cea mai mare realizare a mea e ceea ce am făcut pentru români. Ce rămâne în urma noastră nu sunt vorbele. Ce rămâne în spate e ceea ce am făcut pentru români şi România.

- Pentru mine, şi cei din PNL, USR, UDMR, vor fi tot români şi îi voi trata cu aceeaşi atenţie. Îi voi trata pe toţi la fel. 

- Nu am cunoscut-o pe doamna Kovesi. Nu am nicio problemă cu Laura Codruţa Kovesi. Dar e o chestiune de principiu (legat de faptul că nu a fost susţinută de PSD). 

- Preşedintele vine şi îmi dă lecţii legate de corupţie. Nu e un mod corect şi sunt sigură că oamenii vor taxa această atitudine.

- În 5 ani de mandat, preşedintele României nu a fost nici măcar o dată în Republica Moldova.

- Despre căsătoriile între persoanele de acelaşi sex: Cred în familie. Aceasta este abordarea mea. În rest, e opinia fiecăruia, fiecare poate să-şi spună punctul de vedere, dar eu cred că familia e nucleul de bază al societăţii. Nu ştiu dacă mă vor vota sau nu. Eu sper să mă voteze toţi cei care cred că România merită un altfel de preşedinte, care să gândească şi să simtă româneşte.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel