Viorica Dăncilă, declaraţii după atacul lui Klaus Iohannis - live text

Viorica Dăncilă (PSD)
Viorica Dăncilă (PSD)

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi premierul României a susţinut, miercuri seara, de la ora 20.30, o declaraţie de presă la sediul central al PSD din Kiseleff. 

LIVE TEXT, DECLARAŢII VIORICA DĂNCILĂ:

- Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se folosește de tribuna Adminsitrațitie Prezidențiale pentru a își lansa mesajele de campanie. Suntem într-o situație fără precedent, o situație de confuzie și dezechilibru, generată de comportamentul egoist și abuziv al președintelui Iohannis. Este evident că domnul Iohannis nu a înțeles și nu înțelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi din guvern. Klaus Iohannis încalcă deciziile CCR care consacră principiul cooperării și colaborării loiale între instituțiile publice

- Suntem într-o situaţie fără precedent generată de comportamentul egoist al preşedintelui.

- Domnul Iohannis are obsesia blocajului.

- E evident că domnul Iohannis nu a înţeles ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Klaus Iohannis încalcă deciziile CCR.

- E ruşinos ca preşedintele să vină după atât timp să vorbească de tragedia de la Caracal. E indecent să folosească această dramă ca să-şi creeze premise pentru mişcări politice.

- Singura preocupare este să critice Guvernul, uitând că este parte a Executivului. Nu statul trebuie resetată, ci președintele României trebuie resetat, uitând că e la putere de cinci ani. Domnul Ioahnnis a întârziat nepermis o ședință CSAT și a ezitat să îl demită pe șeful STS. După care a a venit și nu a spus nimic. Așa cum a venit și astăzi și nu a spus nimic. Am pregătit un proiect de lege pentru îmbunătățirea intervenției în cazul persoanelor dispărut, am promovat o OUG pentru înăsprirea pedepselor. Dacă domnul Iohannis și-ar fi îndeplinit atribuțiile constituționale și ar fi semnat decretele de numire, am fi putut adopta în ședința de Guvern aceste măsuri.

- A venit şi astăzi să ne spună un mare nimic. Fac lumină pentru domnul Iohannis. Guvernul a luat toate măsurile care s-au impus după tragedia de la Caracal, dar probabil fiind în vacanţă le-a omis.

- Dacă domnul preşedinte Iohannis şi-ar fi îndeplinit atribuţiile şi ar fi semnat decretele de numire a miniştrilor am fi putut adopta aceste măsuri în Guvern. 

- Spuneam ieri că un adevărat șef de stat nu își manifestă niciodată puterea în forme care distrug și destabilizează, nu așa își câștigă respectul și aprecierea oamenilor. Nu doar președintele e preocupat de blocarea sistematică a Guvernului, ci întreaga opoziție. Își negociază voturi și se ceartă pe moțiune. Atât opoziția, cât și președintele fac jocuri. Președintele își face campanie, în timp ce opoziția s-a angrenat în jocuri politic

- Singura lor proiecţie pentru ţară e cea a austerităţii, a discriminării şi a distrugerii a tot ceea ce Guvernul PSD a reuşit să facă. E expresia sfidării întregii ţări, inclusiv a propriului electorat care i-a votat în alegerile din mai. 

- PSD a înţeles foarte bine votul din 26 mai. Suntem singurii care au propus un ministru tehnocrat la Justiţie.

- Mă întreb ce a înţeles opoziţia din votul din 26 mai. Oamenii nu au votat pentru tăierea veniturilor, nu au votat pentru blocarea instituţiilor statului. Le cer tuturor acestor oameni politici hipnotizaţi de miza electorală, să-şi revină. 

- Preşedintele nu a fost ales să blocheze Guvernul fără niciun argument. Parlamentarii opoziţiei nu au fost aleşi să voteze mai multe moţiuni decât legi bune, iar domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze Guvernul. Vom face tot posibilul să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul la capăt.

- Președintele nu a fost ales să blocheze guvernul fără niciun argument. Domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze guvernul. Vom face tot posibilul să obținem susținerea necesară pentru a duce mandatul până la capăt. Pentru că românii merită să nu fie implicați și sacrificați de președinte Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict cu șeful statului

Ştirea iniţială: Intervenţia premierului Viorica Dăncilă vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni în cadrul căreia a lansat noi atacuri la adresa guvernării PSD. DC News va transmite, live text, principalele declaraţii ale preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă

"Vedem în aceste zile doar o luptă politică surdă pentru a rămâne cu orice preț la putere. Tot ceea ce avertizam la începutul anului despre buget din păcate s-a adeverit. Investiții majore nu se fac, spitale și autostrăzi nu se construiesc. PSD nu este preocupat de toate aceste lucruri, lucruri care sunt de maxim interes pentru oameni, ci doar de a-și securiza puterea, scoțând funcții la mezat. Așa arată o guvernare eșuată", a declarat, printre altele, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel