Viorica Dăncilă, declarații de presă după refuzul lui Klaus Iohannis la propunerea de remaniere

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă face declarații de presă, astăzi, de la ora 19:00. Anunțul a fost făcut după declarația de presă făcută de către președintele Klaus Iohannis. 

Declarația de presă a premierului Viorica Dăncilă va fi LIVE pe DCNews.ro de la ora 19:00.

- Nepăsarea față de problemele țării continuă, este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal. 

- Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor. Dacă n-am fi găsit soluția deblocării activității ministerelor, prin delegrea unor atribuții către secretariatul general, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp.

- A trebuit să schimbăm proceduri, să modificăm acte normative pentru ca oameni din ministere și agenții guvernamentale să-și poată primi salariile. 

- A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activități ca să putem funcționa. Dl Iohannis a văzut aceste lucruri și apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu-și primesc banii, că e un drept fundamental și că statul are obligația de a-l respecta. 

- În această seară, am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial. 

- E evident deja că partidul dlui Iohannis are o problemă cu bugetarii, că-i jignesc și amenință că o să le taie veniturile, însă președintele a dus acest lucru la un alt nivel, pur și simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc.

- Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează, așa cum au încercat să blocheze și nominalizarea Rovanei Plumb, în calitate de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătățire a imaginii României în plan externe. 

- Fie dl Iohannis s-a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu, fie a ales să intre în jocul dlui Tăriceanu, celui căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să ne scrie scrisori și să-și vorbească de rău colegii de partid, pe care tot dlui i-a sacrificat prin ieșirea de la guvernare. 

- Am văzut astăzi o nouă alianță de conjunctură între dl Iohannis și dl Tăriceanu, alianța ipocriziei și a distrugerii. În campanie, acești oameni de stat se transformă și este o transformare urâtă, care vine din disperare și care face rău României. 

- Prin toate aceste lucruri pe care le fac, fie că abandonează guvernarea, fie că o blochează în fiecare săptămână sau că vor să taie toate veniturile românilor, pe care am reușit să le creștem, acești oameni s-au întors împotriva propriului popor, avem o opoziție cinică și imatură, care, orbită de interesele personale și de campanie, acționează împotriva oamenilor. 

- Avem un președintele care a urmărit cu îngrijorare ce s-a întâmplat în jurul dlui timp de cinci ani, de la Palatul Cotroceni, și care a dedicat ultimul an de mandat celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România, una care sacrifică interesul și stabilitatea țării. 

- Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în fața acestui blocaj, am obligația să guvernez pentru România. 

- Oamenii așteaptă să le plătim pensiile pe care le-am majorat, salariile, bursele, alocațiile, așteaptă să derulăm investițiile la care ne-am angajat. 

- Nu-mi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o, am arătat la votul din Senat că avem majoritate. 

- Nu fugim de Constituție, așa cum o face președintele, nu fugim de responsabilitate, nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei care nu vor România normală, ci România blocată, acest Guvern lucrează pentru România, nu împotriva ei. 

- Oamenii vor face diferența între cei care-și apără țara și cei care preferă să acționeze în interes propriu, chiar dacă acest lucru face rău și aduce deservicii de imagine propriei țări. 

În curs de actualizare

La ora 17:00, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a primit solicitarea premierului Viorica Dăncilă cu privire la remaniere, pe care o refuză și o consideră ”cras neconstituțională”. Președintele o trimite pe Viorica Dăncilă în fața Parlamentului, la vot, și o acuză că se agață de putere, prin tergiversare. 

Vezi mai jos video cu declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis, la care va răspunde premierul Viorica Dăncilă: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel