Viorica Dăncilă, angajată consultant. Orban: „O recomandă vocea și talentul”

Foto Facebook Viorica Dăncilă
Foto Facebook Viorica Dăncilă

Președintele PNL Ludovic Orban a reacționat cu privire la numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de consultant în Departamentul pentru economia verde.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă în funcția de consulant în Departamentul pentru economia verde, Ludovic Orban a afirmat, marți, după ce a râs, că „vocea și talentul”. 

În continuare, el a făcut referire la faptul că „am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe perioada pandemiei. BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate. Literalmente, colaborarea cu Banca Națională a fost benefică pentru economia românească.”

În ce privește politica de personal, ce persoane sunt angajate la BNR, nu sunt implicat, nu mă întrebați pe mine. Este decizia conducerii BNR.”, a subliniat Ludovic Orban.

Anterior, președintele PNL Ludovic Orban a declarat că „știrea inițială am înțeles că nu e adevărată.” Orban face referire la faptul că, inițial, s-a zvonit că Viorica Dăncilă ar urma să fie consiliera guvernatorului Isărescu pe probleme de strategie.

Vasilescu, clarificări despre numirea Vioricăi Dăncilă 

Consulantul de strategie la Banca Națională a României Adrian Vasilescu a clarificat informațiile din spațiul public, marți, spunând că Viorica Dăncilă a fost angajată consultant în Departamentul pentru economia verde.

Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică”, a spus Adrian Vasilescu, conform Agerpres.

El a explicat că Banca Naţională are cinci departamente care se vor ocupa de relaţiile internaţionale şi de legăturile pentru trecerea la euro. Acesta sunt următoarele: Departamentul Euro; Departamentul economie reală - economie bancară; Departamentul bănci centrale; Departamentul monede digitale; Departamentul economia verde. De asemenea, Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în aceste departamente.

Adrian Vasilescu a precizat că Viorica Dăncilă nu a fost angajată la cabinetul guvernatorului BNR şi nu ocupă funcţia de consilier al acestuia.

Viorica Dăncilă - premier (2018-2019) și europarlamentar PSD 

Viorica Dăncilă a fost premierul României în perioada ianuarie 2018 - noiembrie 2019 şi anterior europarlamentar PSD. Aceasta s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti, în 1988. În 2006, a obţinut masterul Spaţiul Public European, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană, potrivit datelor publicate pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel