Viorica Dăncilă, telefon către Iohannis. Bolcaș: oportunitatea aparține Guvernului

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă va discuta astăzi cu șeful statului, Klaus Iohannis, în ceea ce privește motivarea deciziei prin care au fost refuzate propunerile de miniștri. 

Premierul Viorica Dăncilă vrea să îl sunte pe Klaus Iohannis pentru motivarea deciziei prin care au fost refuzate propunerile de miniștri, susține România TV. Decizia vine pentru că PSD ar vrea să stabilească noua strategie privind remanierea guvernului. 

”Președintele este obligat să dea această motivare. Nu mai este vorba de un tic-tac prezidențial: nu vreau și de aceea nu fac. El trebuie să motiveze, iar această motivare este esențială pentru că președintele poate să refuze o singură dată numirea unui ministru. Oportunitatea aparține Guvernului. Nu are voie să se amestece în ceea ce numai Guvernul poate să facă. Dar cum președintelui Iohannis puțin îi pasă de Constituția României, așa cum puțin îi pasă de România, nu mă miră să fie vorba de un răspuns care evident va naște discuții”, a precizat Lucian Bolcaș în direct la România TV.

Klaus Iohannis a refuzat trei propuneri de miniștri pentru Justiție, Fonduri Europene și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. 

După alegerile europarlamentare va avea loc o ședință a comitetului executiv al PSD încare se va discuta despre noua strategie privind remanierea guvernului. 

Vezi și: Europarlamentare 2019: Cinci numărul 1, DEZBATERE electorală la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel