Viorica Dăncilă, declaraţiile zilei, 16 septembrie. Live text

Dăncilă
Dăncilă

Viorica Dăncilă a susţinut o declaraţie de presă luni seara.

Viorica Dăncilă, principalele declaraţii live text:

- Vă chem din nou să semnaţi pactul pentru bunăstarea românilor.

- Nu am crezut că un gest firesc pentru orice partid vă va pune atât de tare în dificultate. Vorbim despre viitorul României. Aţi depus moţiune dar aţi eşuat pentru că nu aţi avut nici program, nici echipă pentru Palatul Victoria. Acum vorbiţi de o nouă moţiune în condiţiile în care nu vă puteţi pune semnătura pe un document care garantează că nu veţi tăia salariile românilor. 

- Klaus Iohannis ne-a spus că a citit pactul şi a trecut mai departe. Aşa cum a trecut cinci ani peste bunăstarea românilor. Alege să se oprească şi să-şi exercite funcţia doar atunci când are ocazia să blocheze şi să facă rău propriei ţări.

- Tot din partea Opoziției, am văzut și încercarea de a negocia bunăstarea oamenilor, de a condiționa semnarea pactului de demisia Guvernului și de alegerile anticipate. Deci Dreapta pune condiții de ordin politic partidului de guvernământ ca să-și asume că nu vor tăia de la români. Ce spune acest lucru despre oamenii noi și despre cât de hotărâți sunt să vină la guvernare, ca să înceapă politica austerității? Condiționarea bunăstării tuturor pentru avantaje electorale pentru aceste partide este cinică și este periculoasă pentru societate și pentru democrație. Bunăstarea românilor nu se negociază. Alții au venit și au spus că acest pact este un gest politic și acest lucru ni-l spune textual tocmai cel care și-a sacrificat partidul și a abandonat guvernarea ca să facă jocurile politice ale altora. Tocmai cel care a desconsiderat votul oamenilor din 2016 și voința propriului partid vine și vorbește despre gesturi politice

- Cei care au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea 2010-2012.

- Am fost prima care a semnat acest pact și l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie. Le mulțumesc pentru răspunsul prompt, pentru deschidere și pentru responsabilitate. Mulțumesc totodată sindicatelor și organizațiilor care au ales să susțină aceste principii și asumări pentru România. Am văzut însă și o serie de reacții și răspunsuri care mă îngrijorează. Tocmai principalul partid de dreapta, cel care are precedente de tăiere a pensiilor și salariilor, a încercat să ocolească cel mai tare semnarea acestui pact. Cei care au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Românii văd însă acest lucru și nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea 2010-2012

- Nimic din ce am văzut din partea opoziţiei nu a fost gândit pentru români, să aducă o formă de progres în viaţa de zi cu zi a fiecăruia.

- Vreau ca toate partidele să îşi asume ca obiectiv bunăstarea românilor şi să facă acest lucru în scris. 

- Am lansat pactul pentru bunăstarea românilor prin care vrem să garantăm oamenilor că nicio forţă politică nu le va mai tăia pensiile şi salariile.

Ştirea iniţială: Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, va susține o conferință de presă astăzi, 16 septembrie 2019, începând cu ora 19.00, la sediul central al PSD. 

DC News va transmite, live text, principalele declaraţii ale premierului Viorica Dăncilă în cadrul acestui articol, precum şi în alte materiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel