Viorel Ștefan: Rezerva financiară a MF este supradimensionată

Rezerva financiară a Ministerului de Finanţe este supradimensionată, iar soldul din Trezorerie este la un nivel fără precedent, a declarat ministrul de resort, Viorel Ştefan, după şedinţa de Guvern.

”Buffer-ul este supradimensionat pentru asigurarea a 4 luni. La acesta se adaugă faptul că soldul în Trezorerie este la un nivel fără precedent. Să vă uitaţi cu atenţie la emisiunile din ultima perioadă de la Ministerul de Finanţe, unde investitorii vin şi la randamente mai mici! Toate astea dau credibilitate României şi o fac o destinaţie atractivă pentru investitori, în ciuda tuturor spuselor corului de bocitoare, care în fiecare zi ne spun că nu va fi bine”, a spus Viorel Ştefan.

El a mai afirmat că nivelul veniturilor colectate la bugetul statului de la începutul anului şi până în primele 21 de zile lucrătoare din martie îl depăşeşte pe cel înregistrat în tot trimestrul I al anului 2016 cu 20 de milioane de lei.

”La 20 de zile lucrătoare rezultă în martie un plus de 5% faţă de perioada similară a anului 2016. Colectarea la 21 de zile din martie 2017 faţă de toată luna martie 2016, deja nivelul a depăşit luna martie din 2016. La 21 de zile, pe total trimestru I 2017, se depăşeşte nivelul de colectare cu 20 milioane lei. Tot ce se va încasa, contoriza pe ultimele 2 zile de încasare înseamnă peste nivelul din trimestrul I 2016”, a adăugat ministrul de resort. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel