VIOREL HREBENCIUC, urmărit penal. Ion Iliescu, reacție: Nu l-aş crede atât de naiv şi de neiniţiat...

ion iliescu
ion iliescu

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a oferit, luni, o primă reacție la aflarea veștii că Viorel Hrebenciuc este acuzat de trafic de influență pentru șefia PSD.

„Nu l-aş crede atât de naiv şi de neiniţiat pe Viorel Hrebenciuc să se angajeze cu asemenea chestii. O chestiune atât de serioasă cum este şefia PSD nu se rezolvă cu influenţe individuale ale unuia sau ale altuia", a declarat Ion Iliescu, potrivit Adevărul.

Fostul președinte al României a adăugat însă că nu cunoaşte detalii cu privire la discuţia dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova.

Citește și Dan Șova recunoaște că s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc

Potrivit unui comunicat emis de DNA, "La data de 17.10.2014 Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaților, membru al Comitetului Executiv Național al acelui partid și vicepreședinte al Camerei Deputaților, și-ar fi folosit influența față de suspectul Dan Șova, membru al aceluiași partid politic, în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse.
Astfel, pe parcursul unei întâlniri, cei doi au discutat în detaliu despre acuzațiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în legătură cu reconstituirea unor suprafețe de fond forestier, despre condițiile de incriminare a acestor fapte și despre riscul de a fi condamnat (dosar mediatizat prin intermediul comunicatelor nr. 1474/VIII/3 din 17 octombrie și nr. 1436, 1450 și 1454 din 15 și 16 octombrie 2014).
Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanță pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii) și pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid Dan Șova să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie și grațiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o".

În schimb, Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Dan Șova că îl va sprijini să obțină funcția de președinte al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel