Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Viorel Hrebenciuc și-a pierdut imunitatea. El nu s-a lăsat la voia colegilor din Parlament, ci și-a dat demisia din Camera Deputaților. 

Procurorii DNA cer arestarea lui Viorel Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor ilegale. Doar imunitatea parlamentară împiedica prezentarea lui Viorel Hrebenciuc în fața judecătorilor care să decidă dacă dau curs cererii procurorilor DNA. 

Procurorii susțin că faptele sunt deosebit de grave și că arestarea preventivă se impune pentru că există riscul influențării martorilor sau suspecților, persoane din anturajul inculpaților- Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. 

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că Viorel Hrebenciuc i-a spus că a fost toată viața corect și nu vrea să prejudicieze imaginea partidului, alegând să facă un gest de onoare. Valeriu Zgonea a subliniat: "este o temă de campanie". 

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Pe lângă dosarul retrocedărilor ilegale, procurorii DNA au demarat, luni, începerea urmăririi penale a lui Viorel Hrebenciuc într-un alt dosar. 

VEZI AICI: VIOREL HREBENCIUC, urmărit penal. DNA, bombă: Trafic de influență pentru șefia PSD în schimbul legii amnistiei și grațierii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel