Violeta Vijulie, cuvinte grele după scandalul din Parlament: Florin Roman, înconjurat de nişte gorile. USR, fete mari

Violeta Vijulie a avut mai multe comentarii la adresa USR și a criticat atitudinea Ancăi Dragu în momentul în care Florin Roman a fost luat cu forța de pe scaun, la citirea moțiunii.

"Mi se pare foarte trist ce vedem în Parlament. Din păcate, USR a pornit de la imaturitate politică, a trecut la iresponsabilitate în momentul în care s-a aliat cu AUR, iar acum este absolut ireal ce se întâmplă. Nu îmi vine să cred că USR, care ar fi trebuit să fi o forţă proaspătă, cu o mentalitate modernă pe scena politică a ţării, a ajuns să legitimeze un partid extremist cum este AUR. Din păcate, am văzut atitudinea doamnei Dragu care nu avea nimic de spus. Pur şi simplu a lăsat nişte mahări, nişte gorile să se ducă să îl înconjoare pe Florin Roman", a spus  Violeta Vijulie la Antena 3.

"Problema acestei ţări este că are nevoie de o profundă reformă educaţională. Săptămâna asta este a treia când premierul Cîţu a prezidat comitetul interministerial pentru România Educată. Noi despre asta trebuie să vorbim, nu să ne ţinem de moţiunea de cenzură. Noi trebuie să guvernăm, românii aşteaptă să guvernăm. Partidele politice sunt făcute să ajungă la guvernare. Fetele mari ca USR-ul care spun "hai să depunem o moţiune de cenzură" nu au citit nicio carte de ştiinţe politice în care să vadă rolul unui partid politic. Dacă vor să fie ONG-işti, să iasă din Parlament şi să vină cu petiţii", a mai spus Vijulie.

Florin Roman a anunțat că va face plângere penală, după ce a fost luat cu forța de pe scaun și înlăturat de la prezidiu. 

"M-au blocat prin forță, agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!"

"Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional! Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputaţilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate în Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaţilor!

Ultimele două şedinţe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședință! Solicit demisia preşedintei Senatului pentru că a încurajat actele de huliganism! Și pentru că a comis un nou abuz constituțional! Noua alianță toxică USR - AUR a demonstrat, azi, imaginea unei Românii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!", a anunțat Florin Roman.

Vezi și: Florin Roman, luat cu forța de pe scaun, la citirea moțiunii. SRS: Un moment istoric: A fost creat USL 2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel