Violeta Alexandru: "Sunt foarte interesată. Oamenii să aibă încredere în AJOFM-uri"

Violeta Alexandru foto Agerpres
Violeta Alexandru foto Agerpres

Violeta Alexandru a vorbit despre simplificarea procedurilor din AJOFM și despre prioritățile Guvernului Orban.

O reorganizare a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă este necesară şi din perspectiva redării încrederii oamenilor în faptul că procedurile de selecţie sunt corecte, ceea ce până în prezent nu s-a întâmplat, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, prezentă la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri braşovean, organizată de PNL Braşov.

"Sunt foarte interesată"

"Sunt foarte interesată să intru în contact direct cu cei care oferă locuri de muncă oamenilor şi creează posibilitatea ca aceştia să aibă un venit pentru familiile lor şi atunci, în contextul în care sunt în plin de proces de reorganizare a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, primul lucru pe care trebuie să-l fac e să ascult pe cei care ar trebui să beneficieze de servicii de calitate din partea acestei autorităţi", a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Investiţiile constituie prioritatea zero a Guvernului Orban. Există deja proiecte în desfăşurare și linii de finanţare pentru cei care vor să dezvolte investiţii în plan judeţean şi local

"Important este să simplificăm procedurile, oamenii să aibă încredere, ceea ce, până acum, nu s-a întâmplat la nivelul AJOFM-urilor, că procedura de selecţie este corectă, adică cei cu adevărat vor să facă treabă nu sunt înlăturaţi de cei care au alte pârghii prin care au acces la resurse şi lucrurile se vor vedea de o lună la alta, pentru că realmente acest guvern este conştient că numai investiţiile pot să schimbe calitatea serviciilor în comunităţile noastre, cât şi nivelul de trai al celor care sunt antrenaţi în aceste proiecte", a afirmat ministrul Muncii.

Ce spune liderul filialei judeţene a PNL Braşov, Adrian Veştea

"Este o dezbatere care, cu siguranţă, va aduce claritate şi din acest punct de vedere. Ştim cu toţii că, în decursul timpului, atât Inspectoratul Şcolar Judeţean, cât mai ales Primăriile Braşov şi Făgăraş au venit în sprijinul oamenilor de afaceri şi s-a creat, aici, la Braşov, prima şcoală de învăţămât dual, Şcoala Kronstadt - cu grupul economic german, la Făgăraş, cu cel francez, iar aceste lucruri creează perspectiva de a forma forţă de muncă calificată şi, în acelaşi timp, de a aduce şi foarte mulţi tineri, din foarte multe judeţe, la Braşov şi care urmează să se stabilească aici. Este o modalitate prin care piaţa forţei de muncă va fi sprijinită. (...) În ce ne priveşte pe noi, ca autorităţi publice judeţene şi locale avem tot interesul de a crea condiţii cât mai bune tuturor care vor să desfăşoare o afacere în judeţul nostru. Aceste lucruri pornesc de la infrastructura necesară pentru a prinde contur o afacere", a spus Adrian Veştea.

Totodată, el a menţionat că, în ultima perioadă, datorită accesării de fonduri europene, Primăria Braşov, ADI de transport, a extins transportul în zona metropolitană, iar acest lucru va duce la o mai mare mobilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel