Urmărește emisiunea live


VIOLENŢE MARŞ UNIRE: Presa americană relatează incidentele de ieri

Intervenţia în forţă a jandarmilor din timpul marşului pentru unire a ajuns până în presa americană. Mai multe publicații de peste ocean au relatat despre incidentele din timpul marșului. 

 

Astfel, FoxNews scrie că peste 2.000 de oameni s-au adunat ieri în Bucureşti pentru a cere unirea României cu Republica Moldova. Publicaţia americană menţionează că au avut loc ciocniri între jandarmerie şi participanţii la marş, în urma cărora mai mulţi unionişti au fost arestaţi.

Portalul notează că Republica Moldova a făcut parte din România până în 1940 când a fost anexată de Uniunea Sovietică, iar în 1991 şi-a declarat independenţa. Totuşi, potrivit acestora "cauza reunificării nu are prea mult sprijin în România şi în Republica Moldova."

Washington Post descrie mai pe larg evenimentele care au avut loc ieri. Ei adaugă faptul că în urma ciocnirii cu forţele de ordine, liderul mişcării unioniste, George Simion, a solicitat partidelor politice care participă la alegerile parlamantare, să preia mesajul unionist ca "proiect naţional."

Şi ABC News, scrie despre incidentele violente de la marşul unirii. Ei menţioneată că în urma ciocnirilor cinci unionişti au fost arestaţi dar şi că "mai mulţi protestatari au rămas în Piaţa Universităţii, chiar şi după încheierea marşului."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel