VIOLENȚE MARȘ UNIRE. Chirieac: Pot să cred că ne aflăm la Moscova

Unii demonstranţi care participă, sâmbătă, la Marşul pentru Basarabia au încercat să forţeze cordonul jadarmilor în zona Guvernului, iar jandarmii au intervenit în forță.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV.

"Este o măsură aberantă luată acum de Ministrul de Interne. Spuneți că oameni care manifestau pentru Unirea cu Basarabia au fost băgați în dube? Asta îmi spuneți? În România?", a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Sebastian Ghiță a cerut demisia Ministrului de Interne după aflarea acestei știri.

"Domnul deputat Ghiță este îndreptățit să ceară demisia Ministrului de Interne pe care nici nu știu cum îl cheamă. Se tot schimbă. Nu îmi umplu memoria cu tot felul de nume marionete. Vă spun că este un lucru abominabil. (...) Puneți pe ecran: București, 22 octombrie 2016, altminteri voi crede că sunt imagini de la Chișinău și un guvern comunist Vladimir Voronin îi bate pe oameni sau o să cred că ne aflăm la Moscova și oamenii sunt bătuți pentru că demonstrează în mod liber cu autorizație. Ce să facem? Anul trecut, oamenii care au ieșit să plângă victimele de la Colectiv, trebuiau zvântați în bătaie de jandarmi?! Este ceva inimaginabil ce se întâmplă! În București, țară europeană! Nu există nicio scuză să sari cu picioarele pe acești oameni! De ce să îi arestezi? Ce ți-au făcut? Te deranjează tricolorul? Ce se întâmplă? Oamenii aceștia nu au făcut nimic. Spun doar: Basarabia cu România!", a mai spus analistul politic. 

[citeste si]

Înainte de a pleca în marș, George Simion președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizator al activității, a spus că manifestarea este autorizată și că marșul va avea loc pe traseul Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piața Victoriei și înapoi la Universitate.

În drum spre Piața Victoriei protestatarii au strigat printre altele: "Universitate!", "Unitate națională", "Basarabia e România!".

Participanții la marșul intitulat "Luptă pentru Basarabia" cer politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel