Vinurile românești, promovate la Praga şi Bratislava

Vin
Vin

Opt producători și exportatori români de vinuri participă, în perioada 4-9 iunie 2019, la o misiune economică în Republica Slovacă și Republica Cehă, cu scopul de a identifica noi clienți și de a-și majora exporturile pe aceste piețe.

Perspectivele exportatorilor români sunt pozitive, având în vedere tendința de creștere constantă a consumului și importurilor de vin pe cele două piețe, numărul important de turiști, precum și apariția unei noi clase de consumatori locali din rândul tinerilor, care asociază vinul cu evenimentele sociale.

Turneul celor opt exportatori include realizarea de prezentări și degustări de vinuri la Bratislava, Praga și Usti nad Labem (localitate din zona Boemiei Centrale), în fața unei audiențe formate din importatori, distribuitori și comercianți specializați, somelieri, patroni de baruri și restaurante, firme de catering, rețele comerciale, precum și jurnaliști și bloggeri.

Vor fi prezentate vinuri de înaltă calitate (DOC și IG) ce provin din regiuni viticole renumite, precum Dealu Mare, Târnave sau Drăgășani. Misiunea economică se desfășoară prin Programul de Promovare a Exportului pe anul 2019, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) și cu Ambasadele României la Praga și Bratislava și beneficiază de o finanțare de 141.737 lei de la bugetul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel