Vine valul 5 al pandemiei COVID-19. Rafila, semnal de alarmă: Nu cred că-l putem evita

Alexandru Rafila anunță că România trebuie să fie pregătită pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus. 

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă în această dimineață și spune că autoritățile trebuie să înceapă imediat pregătirile pentru a limita impactul valului cinci al pandemiei de coronavirus. 

”Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat, nu cred că-l putem evita. (...) Certificatul verde trebuie utilizat în funcţie de evoluţia pandemiei. Germania nu este printre campioni, are spre 70% vaccinaţi. Deciziile în această situaţie trebuie luate în mod participativ. Oamenii trebuie să fie parte a măsurilor, nu împotriva măsurilor. OMS recomandă participarea societăţii în deciziile luate. Din 5 iulie a fost o creştere permanentă a infecţiilor de 16 săptămâni. Măsurile în România au fost luate în săptămâna 13-15, foarte târziu. Măsurile se iau după 3-4 săptămâni, nu în vârf pandemic. Noi discutăm abia acum de certificat, când scăderea cazurilor este rapidă. Oamenii se vor întreba acum de ce mai avem nevoie de certificat. Este o defazare, o lipsă de asumare politică. Trebuie oprită creşterea când ea este la un nivel scăzut. Creşterea nu se opreşte când eşti la apogeu”, a declarat Alexandru Rafila.

Situația COVID-19 în România 

Până ieri, 22 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.764.251 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.067 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.645.732 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, au fost înregistrate 1.550 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 27 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până ieri, 55.113 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 21.11.2021 (10:00) – 22.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 154 de decese (80 bărbați și 74 femei), din care 29 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale. Unul dintre aceștia  a fost infectat în Franța și a decedat în județul Mehedinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel