Vin vremuri grele! Intră România în recesiune? Elena Cristian: Mi se pare de-a dreptul cinic ca doi dintre "groparii" bugetului, Câciu și Boloș, să-și dea cu părerea acum!

foto: Freepik
foto: Freepik

Anunţata recesiune economică ar putea fi mai gravă decât criza financiară din 2007-2008, spun experții în economie.

Anul 2024 va fi unul deosebit de greu pentru România iar recesiunea ne așteaptă după colț, este de părere Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu. Într-un apel alarmant, oficialul susține că membrii Coaliției de guvernare ar trebui să organizeze ședințe mai frecvente pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă românii, având în vedere numeroasele greve și nemulțumiri vocalizate în plină stradă din ultima vreme.

”Pericolul recesiunii este la colțul României. Au apărut datele pentru ultimul trimestru din 2023. Se poate observa o ușoară contracție. Trebuie să ne preocupăm cum să repornim economia acolo unde a încetinit, pentru că este evident că a încetinit. Cred că acest lucru ne preocupă pe noi, ca guvernare, dar și pe cetățeni și antreprenori” a spus Adrian Câciu. 

Analistul economic Elena Cristian a comentat avertismentul:

"Mi se pare de-a dreptul cinic ca doi dintre groparii bugetului, Câciu și Boloș, să-și dea cu părerea acum și să spună că România este în groapă. Mi se pare de-a dreptul cinic să nu fie luați la întrebări de ce au luat aceste decizii, pentru că ei au condus Ministerul de Finanțe și-l conduc în continuare, de-am ajuns într-o astfel de situație. Sigur, situația este extrem de grea, mediul de afaceri face față cu greu tuturor deciziilor luate de la începutul acestui an. Va fi un an și mai greu. Dar în 2025, atenție, nu mai avem prețuri plafonate la energie și la gaze, nu mai avem schemă de compensare pentru energie și gaze, deci situația s-ar putea înrăutăți" a spus Elena Cristian, expert în economie, la România TV.

Potrivit unui studiu recent realizat de EY România, mai mulți directori generali sunt de părere că recesiunea economică ce urmează va fi mai severă decât criza financiară din perioada 2007-2008 iar iarna lui 2024 va aduce noi poveri financiare pe spatele românilor. Tot din aceste date reiese că 48% dintre acești lideri prevăd o încetinire accentuată a economiei globale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel