Urmărește emisiunea live


CURS FRANC ELVEȚIAN. Ce au decis Darius Vâlcov, ministrul Finanțelor și Mugur Isărescu

După o întâlnire de două ore, cu Mugur Isărescu, ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov a declarat că există soluții pentru românii care au credite în franci elvețieni.

"Sunt 75.412 de credite afectate, nu 150.000 așa cum s-a spus. Există o soluție la această problemă, din iulie anul trecut. Guvernul a aprobat și a susținut rescadențarea( OUG 46/2014 ) creditelor pentru persoanele care aveau un nivel al veniturilor sub un anumit prag", a spus ministrul Darius Vâlcov, care a precizat că această ordonanţă va ajunge în Parlament cu un cadru lărgit, în aşa fel încât să îi includă şi pe cei peste 75 de mii de români.

CITEȘTE ȘI: Case de brokeraj din întrega lume înregistrează pierderi masive din cauza francului

"Trebuie să avem discuții cu băncile pentru a urgenta aplicarea măsurii. Săptămâna viitoare vor mai exista discuții. O bancă, nu dau numele, dar are mare parte din aceste credite, are un program propriu, care va face convertirea din franc în leu, apoi vor aplica un discount pentru a reduce din această creștere", a mai spus Darius Vâlcov.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Vâlcov să discute cu oficialii BNR pe această temă.

Cursul francului elveţian anunţat de BNR a crescut vineri cu 2,2%, la 4,4228 lei/franc, şi a atins un nou maxim, în timp euro a urcat de la 4,5034 lei la 4,5095 lei, iar dolarul a atins şi el un nou maxim, de 3,8863 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel