Vîlceanu - Dragnea, REPLICI în Parlament: Aveţi deja şi plângerea penală făcută?

Irina Constantin / 21 feb 2018 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii
Dan Vîlceanu - Liviu Dragnea
Descriere foto: Dan Vîlceanu - Liviu Dragnea

Dan Vîlceanu a lansat un avertisment în Camera Deputaților, imediat taxat de Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților. Replicile au fost în contextul moțiunii simple împotriva ministrului Muncii, moțiune care a picat la vot. 

Iată replicile dintre Dan Vîlceanu și Liviu Dragnea, din Parlament: 

Dan Vîlceanu, PNL: Invoc articolul 151 din Regulamentul Camerei Deputaţilor pentru a putea comunica înainte de votarea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii faptul că, în conformitate cu articolul 8 din Legea răspunderii ministeriale, poate constitui infracţiune prezentarea de date inexacte Parlamentului şi preşedintelui României. Doamna ministru Olguţa Vasilescu a minţit plenul Camerei Deputaţilor şi, din punctul ăsta de vedere, vă pun în vedere să nu fiţi părtaşi la o minciună pe care o puteţi regăsi foarte uşor consultând paginile de socializare. Să nu toleraţi să perpetuaţi prezenţa miniştrilor în plenul Camerei Deputaţilor pentru a minţi Parlamentul României şi implicit poporul român de la tribuna Parlamentului. 

Liviu Dragnea: Să înţeleg că ne-aţi ameninţat să nu care cumva să votăm, că ne-aţi spus că dacă vom vota vom fi complici şi riscăm o plângere penală? Vreau să lămuriţi lucrul acesta, mai mulţi colegi doresc să afle. 

Dan Vîlceanu: Domnule preşedinte, trebuie să recunosc că mai bine ca dumneavoastră nu se pricepe nimeni la chestiuni penale. Dar, dincolo de asta, nu am ameninţat pe nimeni, ci v-am pus în vedere faptul că poate constitui şi să nu toleraţi sau să perpetuaţi asemenea comportamente de a minţi poporul român de la tribuna Camerei Deputaţilor", a adăugat deputatul liberal.

Liviu Dragnea: Deci, eu înţeleg asta: aţi reiterat faptul că ne ameninţaţi cu scopul de a influenţa votul de astăzi. Aveţi deja şi plângerea penală făcută? 

[citeste si]

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri, cu 157 de voturi "împotrivă", 96 "pentru" şi 16 abţineri, moţiunea simplă intitulată "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", iniţiată de liberali.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27