Vîlceanu: Abia atunci vom vorbi despre anticipate. Nu putem vorbi cu 20% în Parlament

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Dan Vîlceanu a vorbit despre alegerile anticipate, moțiunea de cenzură și alegerea primarilor în două tururi. 

Deputatul Dan Vîlceanu a declarat luni seara, în cadrul emisiunii "Dosar de politician" de la B1 TV, că PNL își dorește alegeri anticipate, dar nu poate „forța lucrurile având 20%" din Parlamentul României.

„Eu cred că, la momentul acesta, nu se pune problema dacă mergem spre anticipate sau nu. La momentul acesta, avem un proiect de lege angajat de Guvern în Parlament, pentru două tururi la primari, și o moțiune de cenzură a PSD, care nu își dorește alegerea primarilor în două tururi. Aceasta este paradigma în acest moment. Dacă PSD va strânge voturile să treacă această moțiune, abia atunci putem să spunem că am făcut un pas spre anticipate", a declarat Dan Vîlceanu, în direct la B1 TV. 

Abandonarea alegerilor anticipate în cazul căderii moțiunii de cenzură

 

„Evident că, netrecând moțiunea, nu faci pas spre anticipate. E o chestiune logică. Noi ne-am dori anticipate, dar nu poți forța lucrurile având 20% în Parlament. Practic, la acest moment, discutăm de două tururi la primari, un lucru pe care ni-l dorim și și-l doresc probabil toate partidele parlamentare, mai puțin PSD și UDMR, care au și depus moțiunea de cenzură. Dacă moțiunea trece, abia atunci este făcut primul pas spre anticipate", a adăugat Vîlceanu. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29