Viktor Orban, sâmbătă la Universitatea 'Tusvanyos' de la Băile Tușnad

Viktor Orban
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă sâmbătă la conferința 'Europa Centrală, un punct sigur!?', organizată în cadrul Universității de Vară 'Tusvanyos' de la Băile Tușnad.

La eveniment vor fi prezenți și Laszlo Tokes, președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania, și Németh Zsolt, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta, în calitate de moderator, potrivit programului postat pe pagina de internet a Universității.

Nemeth Zsolt (FIDESZ) a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Budapesta, că se așteaptă ca Viktor Orban să discute despre diferitele dileme, care au legături între ele, cu care se va confrunta Europa în viitor.

[citeste si]

Potrivit acestuia, evenimentul va reprezenta și o platformă excelentă pentru discuții și răspunsuri la conceptul președintelui american Donald Trump, dezvăluit recent, privind necesitatea reînnoirii pe bază de valori a Occidentului.

Nemeth a mai spus că, la forum, Ungaria își va prezenta, în calitate de președinte în exercițiu al Grupului de la Vișegrad, propriile valori în fața celorlalte trei țări membre ale grupului ? Republica Cehă, Slovacia și Polonia ? , în scopul creării unui teren comun.

Universitatea 'Tusvanyos', ajunsă la cea de-a 28-a ediție, este cea mai importantă tribună politică informală a liderilor maghiari din România și Ungaria și se desfășoară anul acesta în perioada 18-23 iulie.

Evenimentul este organizat Consiliul Tineretului Maghiar (MIT) și Fundația Pro Minoritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel