Vienna Insurance Group a obţinut în România un profit înainte de impozitare de 2,4 milioane de euro în primul semestru

Vienna Insurance Group a obţinut în România un profit înainte de impozitare de 2,4 milioane de euro în primul semestru din acest an, faţă de o pierdere de 43,1 milioane de euro în aceeaşi perioada a anului trecut, conform unui comunicat de presă al companiei.

În primele şase luni din 2019, Vienna Insurance Group a raportat pentru România prime brute subscrise în valoare de 234,9 milioane de euro, în scădere cu 13,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform comunicatului, Vienna Insurance Group a raportat o creştere anuală a veniturilor din prime, de aproximativ 300 de milioane de euro sau 5,8%, până la 5.447 milioane de euro. Toate segmentele au înregistrat creşteri, inclusiv businessul de asigurări de viaţă cu primă unică, în scădere de câţiva ani. Motoarele de creştere au fost segmentul asigurărilor generale, poliţele auto extinse şi asigurările de sănătate. Bulgaria, Polonia şi Ţările Baltice în mod special au înregistrat îmbunătăţiri încurajatoare în ceea ce priveşte creşterea primelor. Volumul primelor la nivelul pieţelor ECE, ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Ţările Baltice şi Bosnia şi Herţegovina, a crescut cu o rată de 4,1%. Rezultatul financiar (incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) aferent primului semestru din 2019 a fost de 423,2 milioane de euro, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal din cauza unor efecte nerecurente în S1 2018 rezultate din câştiguri mai mari, susţin reprezentanţii companiei. Profitul consolidat înainte de impozitare a însumat 257,1 milioane de euro - o creştere anuală substanţială de 10,5%. Rezultatul înainte de impozitare din prima jumătate a anului 2018 a fost afectat de o reducere a fondului comercial aferent pieţei din România. Pieţele din Austria, Bulgaria, ţările Baltice şi segmentul Alte pieţe din ECE au înregistrat câştiguri deosebit de solide, potrivit datelor anunţate de companie.

Strategia VIG de a înregistra o creştere profitabilă se reflectă şi în rezultatul după impozitare şi plata intereselor minoritare, care s-a îmbunătăţit cu 10,5%, la 151 milioane de euro în primul semestru din 2019. Rata combinată la nivelul Grupului s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul de 96,3% din aceeaşi perioadă a anului trecut, în pofida impactului negativ al cheltuielilor mai mari cu daunele ca urmare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă şi de furtuna Eberhard. O dinamică puternic pozitivă a ratei combinate a fost înregistrată în Ţările Baltice (redusă cu 3,8 puncte procentuale), Bulgaria (redusă cu 3,5 puncte procentuale) şi segmentul Alte pieţe, inclusiv Germania (redusă cu 6,8 puncte procentuale).

Consolidarea distribuţiei prin canalul bancar este unul dintre obiectivele strategice din programul de lucru al VIG ‘‘Agenda 2020. Obiectivul principal este creşterea businessului de asigurări generale prin colaborarea cu Erste Group. O condiţie în acest sens a fost fuzionarea companiilor compozite cu asigurătorii de viaţă ai Grupului specializaţi în bancassurance, un proces care a început anul trecut. Ultima dintre aceste fuziuni a fost finalizată în Cehia la începutul lui ianuarie 2019, conform calendarului.

Procesul de integrare se derulează în mod corespunzător în toate ţările, fapt reflectat şi de performanţa obţinută în primele şase luni din 2019. Volumul total al primelor generate prin canalul bancassurance a crescut cu 8%, la 675 milioane de euro (asigurări de viaţă: creştere de aproximativ 7%; asigurări generale: creştere de aproximativ 12%). Businessul nou a crescut cu o rată anuală impresionantă de 13% în prima jumătate a lui 2019. Companiile Grupului VIG colaborează cu Erste Group în 11 ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel