Video - Traian Băsescu, în mijlocul liderilor europeni, la Consiliul European

Președintele Traian Băsescu face cunoscut pe pagina sa de socializare de câtă atenție se bucură explicațiile sale oferite liderilor europeni, sâmbătă, la reuniunea Consiliului European, de la Bruxelles.

 

Într-un clip video, postat pe pagina de socializare "Alături de Președintele Nostru", se poate vedea cum Traian Băsescu vorbește și gesticulează în mijlocul unui grup de lideri europeni, între care se află și cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Deși nu se înțelege ce anume explică Traian Băsescu, auditorii sunt atenți și chiar dau semne că sunt de acord cu ceea ce spune președintele României. 


Vezi AICI video cu președintele Traian Băsescu în mijlocul liderilor europeni  

De altfel, preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că va propune la reuniunea Consiliului European realizarea unui echilibru pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului şi cea de Înalt reprezentant al UE, între vechile state ale Uniuni şi noile state care au aderat începând cu 2004.

"Punctul de vedere cu care pleacă România la acest Consiliu este legat realizarea unui echilibru. Adică, dacă funcţia de Înalt reprezentant pentru politică externă va fi atribuită unui vechi membru al UE, funcţia de preşedintele al Consiliului European ar trebui luată de un stat dintre noii membri, şi nu mă refer la cei mai noi, să spunem Croaţia, România, Bulgaria. Dar sunt 10 state despre care încă se spune că sunt noi, care au 10 ani de când sunt în UE. Zece state care au parcurs multe dintre ele chiar drumul integrării inclusiv în zona euro, zece state care niciunul nu are să spunem un mecanism de supraveghere a funcţionării justiţiei şi sunt considerate egale din punct de vedere al funcţionării justiţiei cu toate celelalte state ale UE", a explicat preşedintele.

Băsescu a menţionat că propunerea susţinută de România funcţionează "şi invers", astfel încât, dacă funcţia de Înalt reprezentant pentru politică externă revine unui stat UE dintre cele noi, atunci funcţia de preşedinte al Consiliului European să revină unul stat vechi al UE.

Şeful statului a susţinut că România ar sprijini-o "cu plăcere" pe Kristalina Gheorghieva, din Bulgaria, actualul comisar european pentru Ajutor Umanitar, pentru poziţia de Înalt reprezentant al UE.

"Nimeni nu va bloca lucrările Consiliului European pentru acest concept, dar cred că am datoria să încerc, şi, dacă va fi o oarecare solidaritate, poate că vom şi reuşi fără a face un blocaj al Consiliului pe această teorie pe care o exprim şi pe care am exprimat-o colegilor şi la trecutul Consiliu", a mai spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel