Videanu vinde Mittal acțiunile românești la combinatul Krivoi Rog

12-main
12-main

România ar putea vinde participaţia deţinută la combinatul de la Krivoi Rog, din Ucraina, către ArcelorMittal, acţionarul majoritar al unităţii, a declarat, sâmbătă, ministrul Economiei, Adriean Videanu. Anunțul a fost făcut după o întâlnire cu conducerea ArcelorMittal Galaţi.

”În discuţia cu reprezentanţii ArcelorMittal am abordat un subiect foarte important care poate să dea un element de siguranţă cu condiţia dezvoltării ArcelorMittal la Galaţi, şi anume vânzarea participaţiilor pe care statul român le are la Krivoi Rog către ArcelorMittal şi de săptămâna viitoare vom începe discuţiile pe această temă", a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă.

Lucrările de construcţie la Krivoi Rog au fost iniţiate de Uniunea Sovietică, în anul 1983, dar nu au fost finalizate. După dezmembrarea Uniunii, Ucraina a primit 56,8% din acţiuni, România 27% şi Slovacia 18,2%.

Combinatul Krivoi Rog a fost privatizat în anul 2005, când Mittal Steel l-a cumpărat cu 4,8 de miliarde de dolari.

Investiţie de 800.000.000 de dolari.

La vremea respectiva, Romania s-a angajat să investească echivalentul 800.000.000 de milioane de dolari în ceea ce ar fi trebuit sa fie un colos industrial care să care să acopere nevoia ţărilor din centrul şi sud-estul Europei cu produse siderurgice. După revoluţie, nimeni nu şi-a mai îndreptat atenţia catre Krivoi Rog şi proiectul a fost suspendat. Cu toate acestea, Romania a continuat să dea bani pentru paza şi întreţinerea părţii româneşti. Inutil, având în vedere faptul că materialele plătite de români dispar în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel