Urmărește emisiunea live


Videanu: Ponta încearcă să mintă împrăştiat absolut tot

Videanu
Videanu

Liderul interimar PDL București Adriean Videanu a apreciat în legătură cu intenția premierului de a depune plângere penală la adresa sa că, în încercarea sa de a scăpa de efectele eșecului privatizării Olchim, Ponta încearcă să mintă împrăştiat absolut tot, dar  "hârtia suportă orice".

Întrebat marți, într-o conferință de presă, cum comentează intenția premierului Victor Ponta de a depune o plângere penală la adresa sa, a d-lui Roibu, a d-lui Diaconescu,  fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a răspuns: "Legat de plângerile penale, Ponta încearcă să mintă împrăştiat absolut tot, aruncă împrăștiat pe absolut toți, nu mai ştie ce să facă în ideea de a scăpa de efectele eşecului acestei privatizări. Sigur, el poate să facă absolut orice. Hârtia suportă orice. El nu va putea scăpa de această responsabilitate, dar probabil este reacţia la ceea ce noi am anunţat şi suntem pe deplin justificaţi în ceea ce facem, în demersul nostru de a sesiza organele abilitate ale statului să cerceteze care au fost argumentele pentru care Guvernul Ponta nu a pus în aplicare acea aprobare a CE care ar fi dus statul român acţionar la Oltchim cu peste 90% şi ar fi creat toate condiţiile pentru o privatizare, din punctul meu de vedere, potenţială de succes", a precizat Adriean Videanu.

În legătură cu un raportul al corpului de Control al Guvernului al premierului Emil Boc din 2011 dat publicității privind situația Oltchim în 2009, care prevedea sporuri salariale de 22%, președintele interimar PDL București a arătat că nu știa de acestea, deoarece un ministru se uită ”în general la pespectiva și performanța unei companii”.

"Dacă dumneavoastră considerați că problema Oltchimului stă în sporuri, inclusiv în consultanţă, daţi-mi voie să vă spun că economia funcţionează altfel. Niciun ministru nu stă să se uite la cheltuielile salariale într-o companie, el se uită în general la perspectiva şi performanţa unei companii", a precizat Videanu.

Potrivit democrat-liberalului, ”singurul vinovat de eșecul privatizării Oltchim este Guvernul Ponta prin procedura de privatizare pe care a aprobat-o, o procedură, aș putea spune, unică atât în procesul de privatizare românesc, cât și european”, precizând că, în timpul Guvernului Ponta,  "combinatul s-a închis" şi s-a înregistrat "cel mai răsunător eşec al unei proceduri de privatizare, care aruncă România cu mulți ani în urmă”.

Săptămâna trecută, Videanu îi cerea premierului Victor Ponta, să prezinte, în 48 de ore, explicaţii în legătură cu modul în care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunând că, în caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.

Întrebat despre această solicitare, Adriean Videanu a precizat: ”Avocații lucrează, însă documentele Guvernului Ponta sunt netransparente. Este foarte greu să intrăm în posesia documentelor. Avocații lucrează, pe măsură ce obțin documentele respective, fiți convinși că dumneavostră veți fi primii care o să știți. Nu renunțăm la cercetarea acestui caz, care, din punctul nostru de vedere, este undeva la limita subminării economiei naționale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel