Videanu: Orice cifră, în afara lui 18.292.514, este în zona penalului

Videanu
Videanu
Prezent, joi seară, în emisiunea Ultimul Cuvânt" difuzată de postul B1 TV, președintele interimar al PDL București Adriean Videanu a declarat că o cifră diferită a cvorumului pentru referendumul din 29 iulie față de cea comunicată și reconfirmată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este de natură penală.

"Orice cifră, în afara lui 18.292.514, este în zona penalului. Toată această dezbatere se putea face înainte de a se demara referendumul și atunci se putea face o dezbatere, se putea clarifica. Dar, atât timp cât singura autoritate, care conform legii, are obligația să transmită cifra de cvorum a organizarii unui referendum, care este Ministerul Administrație și Internelor, care a comunicat această cifră, pe care a reconfirmat-o în momentul demisiei dl Rus, din punctul meu, orice cifră transmisă de primari, de președinți de Consilii Județene, de prefecți, care nu au niciun fel de atribuțiune, discutăm între noi, în a interveni pe numărul alegătorilor...Singurii care pot interveni pe numărul alegătorilor sunt primarii", a spus Videanu.

Întrebat dacă primarii vor transmite cifrele, Adriean Videanu a afirmat că primarii PDL, pentru a nu intra în coliziune cu legea 3/2000, vor transmite aceleași cifre din data de 11 iulie. Chiar și primari PNL și PSD vor transmite aceleași cifre, pentru a ”nu-și risca pielea”, în pofida unor comenzi ale lui ”X”, ”Y” de la ”centru”.

Lansând promisiunea că după acest ”episod negru” din istoria României, PDL va ieși cu mai multe amănunte, Adriean Videanu a precizat, fără a detalia pentru moment, că au existat localități în care prezența la vot a fost de 900% și foarte multe localități cu prezență de 600%, considerând că este incredibil.

"Acest război instrumentat de Ponta și Antonescu este unul din care pierde toată lumea, inclusiv noi ca partid de opoziție, dar cel mai mult pierd românii", a apreciat președintele interimar al PDL București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel