EXCLUSIV  ”Victorie pentru Europa”. Semnal de alarmă cu privire la Le Pen: Trebuie tratat cu maximă vigilență

Marine le Pen
Marine le Pen

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, este invitata DCNews LIVE de luni. 

”Este o victorie pentru Europa”, a spus Ana Birchall despre victoria lui Emmanuel Macron în fața lui Marine Le Pen, la alegerile prezidențiale din Franța. 

Semnal de alarmă, după votul dat lui Le Pen

”Nu numai că e cel mai tânăr președinte din istoria Franței, dar s-a dovedit că forțele anti-europene, euroscepticismul nu au acumulat atât de mult cât să poată să câștige președinția. Rămâne un semn de vigilență, fără a interfera cu politica internă a Franței, pentru că vor veni alegerile parlamentare. A obține în jur de 11 milioane de voturi, așa cum a obținut doamna Le Pen este un semnal de alarmă, care trebuie tratat cu maximă vigilență și maximă responsabilitate. Sunt convinsă că dl președinte Macron va contribui semnificativ la proiectul european, iar pentru România este un semnal foarte bun, relația româno-franceză merge foarte bine”, a adăugat ministrul delegat pentru Afaceri Europene. 

Aceasta a adăugat, în urma discursului din ultimele zile a lui Emmanuel Macron, că se impune ”o anumită reformă la nivelul UE, cel puțin pentru recâștigarea încrederii cetățenilor în viabilitatea proiectului european și pentru recâștigarea încrederii între statele membre.” 

”Este o șansă aici pentru România” a subliniat Ana Birchall, în contextul în care se deschide un nou capitol despre viitorul UE. ”Este nevoie și de reformă, inclusiv în relația Bruxelles-ului cu parlamentele naționale”, a mai spus ministrul. 

În același timp, Ana Birchall a spus că are încredere în maturitatea și votul francezilor și-și pune multe speranțe ca președintele Emmanuel Macron să continue proiectul european. 

Politiciana a subliniat că ”UE a câștigat, ieri, din alegerile din Franța”. 

Vezi de la minutul 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel