Victoria Nuland, la București: Asociația pentru Implementarea Democrației salută vizita oficialului american

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei salută vizita la Bucureşti a Victoriei Nuland, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice.

Cu aceasta ocazie, printre temele abordate, două subiecte foarte importante s-au aflat pe agenda discuţiilor cu oficialii români: independența justiției și cadrul legislativ privind securitatea națională.

AID apreciază poziția Subsecretarului de Stat privind necesitatea adoptării cadrului legislativ care să întărească lupta împotriva terorismului, prin adoptarea legii privind retenția datelor, care să asigure un echilibru între dreptul la confidențialitate și nevoia de securitate a cetățenilor și a României.

De asemenea, diplomatul american a subliniat nevoia întăririi statului de drept, precum și necesitatea adoptării unui nou cod electoral.

Reiterăm ca oportun şi necesar reintroducerea legii privind retenția datelor, dar și a celorlalte legi privind securitatea cetățeanului, pe agenda publică, atât la nivelul Guvernului şi Parlamentului, cât şi la nivelul societății civile, printr-o abordare echilibrată, argumentată și care să țină cont de progresul tehnologic care servește nevoia cetățeanului, dar și a teroriștilor ca instrument folosit împotriva statelor.

Citește și: Culise: Victoria Nuland, două directive clare la întâlnirile cu liderii români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel