Victoria Nuland, discuție cu Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit, joi, în Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, în cadrul discuţiilor fiind abordată, situaţia din regiune, cu accent pe evoluţiile din Republica Moldova, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, întrevederea a avut loc în marja reuniunii informale pe teme de politică externă şi securitate 'Snow Meeting' din Trakai, Lituania.

'Ambele părţi au apreciat în mod deosebit dinamica actuală a relaţiilor bilaterale şi voinţa clară a dezvoltării pe mai departe a Parteneriatului Strategic româno-american, atât pe dimensiunea de securitate, cât şi pe cea economică. În cadrul întâlnirii a fost abordată, de asemenea, situaţia din regiune, cu accent pe evoluţiile din Republica Moldova', precizează MAE.

Aceeaşi sursă menţionează că cei doi oficiali s-au arătat preocupaţi de situaţia de la Chişinău, fiind subliniat faptul că actorii politici din Republica Moldova trebuie să conştientizeze necesitatea de a acţiona pentru menţinerea parcursului european al ţării, în consonanţă cu interesele cetăţenilor săi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel