Victor Ponta vrea modificarea legii care permite votul românilor din Diaspora

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat luni că propune înființarea unei comisii parlamentare care împreună cu reprezentanții instituțiilor statului și ai unor ONG-uri să elaboreze o nouă legislație privind votul românilor din străinătate.

"Este evident că România are nevoie de o nouă legislație și o nouă logistică privind votul compatrioților noștri din Diaspora. În final, ieri au votat aproape 400.000 de români. Vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000. E foarte probabil ca în 2016 să voteze și mai mulți. Deci, din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară, împreună cu reprezentanții instituțiilor statului, ai ONG-urilor românilor din diaspora, ai noului președinte, domnul Iohannis, și la începutul anului 2015 să elaborăm legislația care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru, din țară și din diaspora", a spus Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul a precizat că Ministerul Afacerilor Externe rămâne o instituție fundamentală a statului român.

"O să încerc să salvez prestigiul MAE. Este o instituție fundamentală a statului român, care are ca atribuții reprezentarea noastră în politica externă și doar ocazional organizarea de alegeri. Domnul ministru Meleșcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ceea ce putea să facă din punct de vedere legal și omenesc", a continuat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Vezi și: Victor Ponta, avertisment către Robert Negoiță și Marian Vanghelie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel