Victor Ponta va susține propunerea de revocare a membrilor CNA

Victor Ponta a declarat, joi,  că va vota propunerea de modificare a legii Consiliului Național al Audiovizualului  care va permite revocarea membrilor Consiliului.

Întrebat ce îl împiedică să îi ceară demisia Laurei Georgescu din fruntea CNA, Ponta a replicat: "Legea. (...) Am insistat pe faptul că, dacă domnul Știrbu vine cu proiectul de lege, schimbăm legea și, în baza schimbării propuse de domnul academician doctor inginer Gigel Știrbu, acționez imediat. Nu puteți să îmi cereți să fac ceva împotriva legii, cât timp am o poziție publică în statul român. (...) Dacă e o problemă de lege și dacă domnul Știrbu face acea propunere, o vom vota".

Citește și: Scandal Laura Georgescu, CNA. Membrii CNA propun boicotarea ședințelor până la demisia Laurei Georgescu

Președintele Comisiei pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a declarat marți că este necesară o analiză detaliată a întregii activități a CNA, dar și a legislației în domeniu.

"CNA trebuie să devină ceea ce ar fi trebuit să fie încă de la început: un reper profesionist și imparțial pentru toți profesioniștii din domeniu. Din păcate, de la înființarea sa, în 1992, Consiliul Național al Audiovizualului are o istorie plină de controverse și scandaluri. Indubitabil, o astfel de instituție este necesară, însă trebuie să facem în așa fel încât aceasta să fie mai presus de orice ingerință politică sau suspiciune de părtinire", subliniază deputatul liberal.

Citește și: Severin cere demisia Laurei Georgescu. De ce nu poate fi demisă șefa CNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel