Victor Ponta, urmărit penal. Ce scrie presa internațională

Informația potrivit căreia premierul Victor Ponta este urmărit penal, iar președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, a făcut înconjurul lumii. 

The Guardian (UK): Prim-ministrului român i se cere să se retragă pe fondul acuzaţiilor de corupţie. Numele lui Victor Ponta este menţionat ca suspect în legătură cu infracţiuni precum fals, spălare de bani, conflict de interese şi evaziune ficală.

BBC precizează că dosarul se referă la activitatea lui Ponta ca avocat în perioada 2007-2008, în timp ce agenţia elveţiană ATS subliniază că premierul a negat orice implicare în acest caz.

O anchetă separată, anunţată de DNA vineri, îl vizează pe Victor Ponta pentru conflict de interese în timpul mandatului său de premier, afirmă Reuters, care notează că, în calitate de premier, Ponta l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova.

Citește și: Victor Ponta, urmărit penal. Ce cuprinde referatul DNA


Reuters scrie că procurorii au făcut o serie de reţineri la nivel înalt în ultimele luni în România, care rămâne una dintre cele mai sărace şi mai corupte ţări din Uniunea Europeană.

Le Monde relatează că România este supusă unei supravegheri stricte de către Uniunea Europeană în ceea ce priveşte corupţia şi independenţa justiţiei, la fel ca Bulgaria. În ultimul său raport de la sfârşitul lui ianuarie, Bruxelles-ul a considert că România este "pe calea cea bună", cu unele minusuri. Experţii critică în special absenţa unor "dispoziţii clare referitor la respectarea independenţei puterii judiciare" în codul de conduită al parlamentarilor.

EurActiv (UE): Prim-ministru român, Victor Ponta - anchetat penal de DNA. Premier: 'Nu demisionez"

Associated Press, New York Times, Washington Post (USA): Preşedintele îi cere premierului să demisioneze după acuzaţiile de corupţie

RFI (Franţa): Prim-ministrul român vizat de procurorii anti-corupție pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel