Victor Ponta: Traian Băsescu șantajează Parlamentul. Nu putem renunța la "comisia Călărași" pentru buget

Premierul Victor Ponta prezintă, marți, proiectul legii bugetului pe 2014 în fața Camerelor reunite ale Parlamentului. Premierul a făcut acuzații grave la adresa președintelui Traian Băsescu. Victor Ponta a declarat că președintele șantajează Parlamentul pentru a nu forma comisia de anchetă pentru moșia de la Nana, din Călărași. Astfel, premierul argumentează că el poate să meargă la președinte cu bugetul pe 2014 să-l roage să semneze, însă nu va avea niciun efect. 

Premierul a declarat, marți, că "O să vedem dacă prima dată în 24 de ani președintele nu va aproba bugetul, nu vreau să anticipez. Avem capacitatea de a ține lucrurile, din punct de vedere bugetar, în mână. O să trecem și peste această criză. A semnat toate celelalte documente până acum. Președintele vrea să șantajeze Parlamentul ca să nu mai facem comisia pentru terenul de la Călărași. Eu nu sunt de părere că putem accepta ideea să nu facem comisia ca să promulge bugetul. Este probabil cel mai urât lucru făcut de domnul Băsescu în funcție. După ce președintele acceptă ideea că trebuie sa facem o comisie de anchetă probabil o să semneze".

Victor Ponta a adăugat: "O să vedem dacă sunt probleme pe cursul de schimb sau dobânzile plătite de statul roman. Efectul direct este: 1,7 mld lei noi pe an, 150 mil lei noi pe lună, 30-35 mil euro pe care îi pierdem pentru că în loc de 95% co-finanțare primim 85% de la Comisia Europeană. Este prima dată când de fapt președintele își folosește funcția pentru a bloca un proiect care nu ține de președinte. Eu sunt dispus să merg la președinte sa îl rog să semneze".

VEZI și: Băsescu, într-o acțiune fără precedent, a respins acordul cu FMI: “Washington-ul știe poziția mea”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel