VICTOR PONTA - TRAIAN BĂSESCU. Premierul îi răspunde președintelui după declarațiile de la Școala de Vară a PMP

Premierul Victor Ponta i-a răspuns duminică președintelui Traian Băsescu, după afirmațiile acestuia de la Școala de Vară a PMP.

"În programul 'Locuri de muncă pentru tineret', spre exemplu, Romania are alocate 106 milioane de euro care trebuie cheltuiți în perioada 2014-2015. Dacă acești bani nu se cheltuiesc, se realocă altor țări. Deci, în 2014-2015 trebuie să cheltuim cei 106 milioane de euro, destinați creării de locuri de muncă pentru tineri. Cât credeți ca s-a cheltuit până acum? Zero. Programul transmis de Guvernul României la Comisia Europeană nici măcar nu este aprobat, ceea ce este nepermis (...) În această direcție, eu, dacă aș fi în locul vostru, aș face zilnic proteste la Guvern, pentru că nu sunt bani pe care să-i ai la dispoziție pentru multă vreme", a spus sâmbătă preşedintele Traian Băsescu. 

Citește și: Traian Băsescu îndeamnă la proteste. Victor Ponta: Eu aș spune să muncim

Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook, referindu-se la un comunicat remis de Ministerul Fondurilor Europene, că "în ciuda afirmațiilor lui Traian Băsescu, nu există nicio întârziere în implementarea schemei de finanțare a locurilor de muncă pentru tineri în România, care este funcțională de la data de 1 ianuarie 2014!"

"Măsurile sunt finanțate azi din bugetul asigurărilor sociale și din bugetul de stat, sumele cheltuite urmând a fi decontate de Comisia Europeană după ce aproba Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020. Și vorbim despre axe pentru care sunt alocate peste 570 de milioane de euro!", a continuat primul-ministru.

Vezi aici comunicatul MFE la care face referire Victor Ponta: Ministerul Fondurilor Europene îi dă replica lui Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel