Victor Ponta s-a bătut în SUA cu Ghiță

Aflat într-o vizită la Washinghton, premierul Victor Ponta a avut parte de o întâmplare neașteptată. Pe un teren de antrenament al echipei Washington Wizards, situat în clădirea Verizon Center, premierul a disputat un meci de baschet în compania fostului bastchetbalist din NBA, Ghiță Mureșan. Din cele două echipe au făcut parte și reprezentanți ai mass-media prezente în delegaţia aflată în vizită oficială în SUA.

Ulterior premierul a scris pe pagina personală de Facebook că a fost "Cea mai grea "înfruntare" în America am avut-o cu Ghiță Mureșan! A rămas același om extraordinar cu care mă luptam în 1989 pt titlul național la baschet! Și este extrem de iubit și respectat aici! Mă mândresc fff mult că sunt compatriot și prieten al lui " Big Ghiță"!"

 Întâlnirea dintre Victor Ponta şi Ghiţă Mureşan a debutat cu un dialog pe teme baschetbalistice. Cei doi şi-au amintit că au fost adversari în meciuri oficiale pe terenul de baschet, în 1986, în cadrul unui cantonament la Mangalia şi, în 1989, în cadrul unui turneu organizat la Sibiu, Mureşan fiind atunci jucător al echipei de baschet din Cluj, iar Ponta al echipei Steaua Bucureşti.

 Ghiţă Mureşan i-a oferit lui Victor Ponta, în semn de bun venit, şi un tricou de al său de competiţie cu numărul 77 pe care premierul l-a şi probat spre deliciului asistenţei, având în vedere diferenţa de înălţime dintre cei doi.

 Fostul jucător al Washington Bullets (actuala Washington Wizards - n.r.) a preluat apoi rolul de antrenor şi a organizat, ad-hoc, o întrecere sportivă care s-a derulat pe parcursul a aproximativ două ore şi a cuprins pe lângă aruncări la coş şi o partidă disputată între o echipă a lui Victor Ponta şi una a lui Ghiţă Mureşan.

Echipa condusă de Victor Ponta, din care a făcut parte şi fiul lui Ghiţă Mureşan, a fost cea care a câştigat partida la o diferenţă convenabilă de puncte.

Fostul baschetbalist a declarat că s-a simţit cuprins de emoţie când a realizat că este primul meci de baschet pe care îl susţine în America în cadrul unei echipe compusă în întregime dintre conaţionali ai săi.

 Ghiţă Mureşan  a precizat că în 2014, ca de altfel de câţiva ani, va veni în luna august în România pentru a continua derularea proiectelor legate de baschet pe care le-a iniţiat în ţara natală. 'Le fac (terenuri de baschet - n.r.) ca să dau ceva înapoi comunităţii de unde am plecat, în special Clujului, dar şi României', a declarat fostul baschetbalist.

 Premierul i-a mulţumit la final baschetbalistului român şi i-a oferit în semn de preţuire un pachet cu produse bio româneşti, printre care s-au numărat borcane cu gem de fructe şi o sticlă de vin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel