Victor Ponta: România duce mai multe războaie în același timp

Premierul Victor Ponta susține că România duce câteva războaie în acelaşi timp, nu convenţionale precum în Ucraina, ci unul în energie, deoarece Rusia poate şantaja Europa cu gaz şi energie, şi un altul cu nişte oameni necunoscuţi care atacă în fiecare secundă sistemele de date şi tehnologice.

Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii, luni, la "Summitul Regional pentru Securitate Cibernetică & Misiunea Economică a SUA", care se desfășoară la Palatul Parlamentului.

"În această regiune complicată în care România reprezintă un bastion de securitate, de stabilitate, de predictibilitate, avem câteva războaie pe care le ducem în acelaşi timp. Din fericire, nu războaie convenţionale, aşa cum se întâmplă în estul Ucrainei şi în alte zone, dar războaie la fel de dificile.

În primul rând, un război pe energie şi spuneam de multe ori că principala armă a Federaţiei Ruse în acest război n-o reprezintă avioanele sau tancurile sau rachetele, ci o reprezintă gazul şi energia cu care pot şantaja regiunea şi Europa.

Citește și: Victor Ponta: "Vor cât mai repede la guvernare, adevărat liberalism!"

În acelaşi timp însă, în fiecare minut, în fiecare secundă, există atacuri asupra sistemelor de date, asupra sistemelor tehnologice avansate de comunicaţii, pe care nişte oameni pe care nu-i vedem niciodată la televizor, despre care nu se scrie în presă, dar care există, îşi desfăşoară activitatea şi reuşesc să ne blocheze, oferindu-ne nouă capacitatea de a folosi şi internetul, şi televiziunea, şi sistemul de control al transporturilor aeriene sau feroviare, şi tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi, inclusiv capacitatea de a şti cât este ceasul, pentru că probabil din ce în ce mai puţini o să avem ceasuri mecanice în perioada următoare.

Din acest punct de vedere, vreau să mulţumesc celor foarte mulţi eroi necunoscuţi care stau în spatele unui monitor şi a unei tastaturi şi care au grijă ca azi şi în orice zi şi în orice moment să putem să ne desfăşurăm, să ne dezvoltăm ca o societate democratică", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Vezi și: DOMENIUL IT. Ministrul Grindeanu, informații importante pentru românii din IT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel