Victor Ponta regretă cuvintele "nepotrivite" faţă de Sarkozy

Victor Ponta, a declarat, duminică, într-o conferință de presă că este bucuros de rezultatele alegerilor din Franța care îl arată câștigător pe Francois Hollande, acest lucru însemnând în opinia sa ”o schimbare fundamentală pentru Europa”. Totodată, premierul desemnat, a declarat că regretă cuvintele nepotrivite adresate la adresa lui Nicolas Sarkozy.

 ”Am programat această conferință de presă intenționat după momentul anunțării rezultatelor din Franța deoarece, nu e nicio surpriză, sunt foarte fericit de victoria lui Francois Hollande, nu doar că am participat în campania domniei sale, pentru că este un reprezentant al stângii în Europa și pentru că eu cred că acesta este cel mai puternic semnal al unei schimbări fundamentale în Europa, o schimbare fundamentală care să însemne că alături de măsuri de austeritate și de disciplină bugetară absolut necesare, Europa, încet, încet, prin liderii săi politici va investi în creștere economică, în creare de locuri de muncă și în inovație”, a declarat Ponta.

 De asemenea, social-democratul a acuzat formațiunile politice de dreapta ”care n-au găsit soluțiile necesare”, exprimând astfel speranţa că cei de centru stânga vor găsi soluțiile necesare pentru rezolvarea problemelor din Europa. ”Francios Hollande având alături prim-miniștrii de centru stânga din Belgia, din Danemarca, din Austria, din Slovacia și din România probabil de mâine seară, va balansa practic la nivel European ceea ce până astăzi a fost o dominație a dreptei conservatoare și a dreptei care n-a găsit soluțiile necesare pentru Europa”, a completat şeful PSD.

 Ponta a arătat că îi pare rău că a folosit cuvinte nepotrivite la adresa lui Nicolas Sarkozy. ”Vreau să spun încă odată că mă bucur foarte mult pentru victoria lui Francois Hollande, că regret faptul că în entuziasmul meu pentru susținerea domnului Hollande am folosit niște cuvinte nepotrivite la adresa fostului Președinte, Nicolas Sarkozy, a fost o lecție și pentru mine că la nivel internațional sunt termeni pe care nu poți să-i folosești, dar repet, sunt foarte bucuros și cred că victoria lui Francois Hollande înseamnă foarte mult pentru Franța și înseamnă foarte mult pentru România și pentru Europa în care trăim”, a mai spus pesedistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel