Victor Ponta, reacție după declarațiile făcute de ministrul ungur de externe

Pemierul Victor Ponta reacționează după ce ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, l-a atacat din cauza problemelor penale, recunoscând că este indignat de faptul că "autorităţile maghiare se bagă în jocuri interne politice din România". "Propun să ne conducem țara de la București, nu de la Budapesta", a transmis, la ieșirea de la Comitetul Executiv al PSD, premierul Ponta.

"Mă bucură interesul Ministerului de Externe ungar pentru politica din România. Deocamdată, îmi menţin opiniile, care sunt similare cu ale premierului sârb, ale celui croat, ale celui austriac, ale Comisiei Europene, ale secretarului general ONU, şi anume că atitudinea Ungariei în criza refugiaţilor este neeuropeană şi o ruşine pentru Europa. Şi că să faci garduri la graniţa între două ţări membre ale Uniunii Europene - Ungaria şi România - este o chestiune nemaiîntâlnită şi care nu are nicio legătură cu spiritul european. Motiv pentru care o să-mi apăr ţara şi guvernul şi, faptul că autorităţile maghiare se bagă în jocuri interne politice din România, eu cred că toată lumea ar trebui să răspundă ca mine, cu indignare. Nu cred că este vreun sclav în România, fie prin presă, fie prin politică, care să se bucure că ne ceartă cineva de la Budapesta. Vreau să ne conducem ţara de la Bucureşti, nu de la Budapesta. Până acum ştim să o facem foarte bine", a declarat Victor Ponta, citează realitateatv.net.

În replica oferită, duminică, de ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, față de declarația lui Bogdan Aurescu referitoare la ridicarea unui gard de sârmă ghimpată de către Ungaria la granița cu România, oficialul de la Budapesta îi amintea ministrulu de Externe de la București că premierul Victor Ponta este trimis în judecată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel